Bilgisayarın Hızını Arttırmanın Yolları Neler
Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, sizlere daha onceden bilgisayarın cozunurluğu kac olmalı diye bir takım bilgiler aktarmıştık. Şimdi de bilgisayarın hızını arttırmanın yolları neler konu alıyor ve tum ilgili arkadaşları bu sayfamıza davet ediyoruz.

Bilgisayarın hızını arttırma yolları nelerdir aşağıda bu konuda gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
Oncelikle kararlılığı ve başarımı arttırmak icin klasik gorunum modunu tercih etmelisiniz.
Bunun icin sırasıyla:
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Goruntu >> Temalar Tabı >> Windows Klasik
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Klasik Gorunum'e Geciş Yap
Başlat >> Ayarlar >> Gorev Cubuğu Ve Başlat Menusu >> Başlat Menusu Tabı >> Klasik Başlat menusu
İşlemci zamanlaması programlar icin değilde arkaplan hizmetleri icin ayarlanmış olmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Gelişmiş Tabı >> Arkaplan Hizmetleri
Gorsel efektler minimum duzeyde olmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Gorsel Efektler Tabı >> En iyi performans icin ayarla
Masaustu arkaplan resmi kapatılmalı.
Masaustune sağ tıklayıp >> Ozellikler >> Masaustu Tabı >> "Arkaplan yok"
Ekran koruyucu kapatılmalı.
Masaustune sağ tıklayıp >> Ozellikler >> Ekran koruyucu Tabı >> "Ekran Koruyucu yok"
Hızlı kullanıcı değiştirme kullan ozelliği kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Kullanıcı hesapları >> Kullanıcıların oturum acma ve kapatma şeklini değiştir >> "Hızlı kullanıcı değiştirme kullan" kutusunu kaldır.
Guc Duzeni kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Guc Secenekleri >> Monitoru kapat ve Sabit diskleri kapat seceneği Hicbir Zaman
Hazırda Bekletme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Guc Secenekleri >> Hazırda Beklet >> "Hazırda bekletmeyi etkinleştir" kutusunu kaldır
Hard Disk(ler) ve CD ROM(lar) da DMA etkinleştirilmeli.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Donanım >> Aygıt Yonetisici >> IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler >> Birincil ve İkincil IDE Kanalı ustune sağ tıklayıp >> Properties > Gelişmiş Ayarlar Tabı >> Aktarım Modunu tum kanallar icin "DMA kullanılabiliyorsa" olarak ayarlayın
Sistem Sesleri kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Ses Efekti ve Ses Aygıtları >> Ses Efekti Tabı >> Ses Duzeni >> Sessiz
Ses Kartında Aygıttan Eşleştirme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Ses Efekti ve Ses Aygıtları >> Donanım Tabı >> (listede ses kartınızı kontrol edin) >> Ozellikler >> Ses Aygıtları >> (listede ses kartınızı kontrol edin) >> Ozellikler >> Bu aygıttan eşleştirme kutusunu secin.
Sistem Geri Yukleme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Sistem Geri Yukleme Tabı >> "Butun Suruculerdeki Sistem Geri Yuklemeyi kapat" kutusunu secin
Otomatik Guncelleştirme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Otomatik Guncelleştirmeler >> Otomatik Guncelleştirmeleri Kapat
Başlangıc ve Kurtarma Secenekleri.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Başlangıc ve Kurtarma Secenekleri >> Ayarlar >> "Otomatik Olarak Yeniden Başlat" kutusunu kaldır
Hata Bildirimi kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Hata Bildirimi >> Hata Bildirimini Devre Dışı Bırak
Uzaktan Yardım kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Uzak >> "Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gonderilmesine izin ver" kutusunu kaldır
Takas dosyasını onarmak (Sanal Bellek)
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Gelişmiş >> Sanal Bellek Değiştir >> Ozel Boyut. Başlangıc ve en yuksek değerleri aynı orana sabitleyin
Menuleri Hızlandırmak.
Başlat >> Calıştır >> Regedit >> HKEY_CURRENT_USER >> Control Panel >> Desktop >> "MenuShowDelay" değerini 1 yapın.
İnternet Saati Senkronizasyonu kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Tarih ve Saat >> Internet Saati >> "Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle" kutusunu kaldır
Cevrimdışı Dosyalar kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Klasor Secenekleri >> Cevrimdışı Dosyalar >> "Cevrimdışı Dosyaları etkinleştir" kutusunu kaldır
Etkin olmayan simgeleri gizle kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Gorev Cubuğu ve Başlat Menusu > Gorev Cubuğu Tabı > "Etkin olmayan simgeleri gizle" kutusunu kaldır
Masaustu Temizlik Sihirbazı
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Goruntu >> Masaustu >> Masaustunu Ozelleştir >> "Masaustu Temizlik Sihirbazını 60 gunde bir calıştır" kutusunu kaldır
NTFS Son erişim ve guncelleme bilgisi kayıtları (Sadece NTFS dosya sisteminde)
Başlat >> Calıştır >> Regedit >> HKEY_LOCAL_MACHINE >> System >> CurrentControlSet >> Control >> Filesystem >> "NtfsDisableLastAccessUpdate" adında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 1 yapın
Bildirim Alanı Balon Acıklamaları
Başlat >> Calıştır >> Regedit >> HKEY_CURRENT_USER >> Software >> Microsoft >> Windows >> CurrentVersion >> Explorer >> Advanced >> "EnableBalloonTips" adında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 0 yapın
CDRom Otomatik başlatma kapatılmalı
Başlat >> Calıştır >> Regedit >> HKEY_LOCAL_MACHINE >> System >> CurrentControlSet >> Services >> Cdrom >> Değerini 0 yapın
Dizin Oluşturma Hizmeti kapatılmalı
Başlat menusune Sağ Tıklayıp >> Araştır >> Tum Disklere sıra ile Sağ Tıklayıp