Merhabalar. Şoyle bir sorum olacaktı. Sorum biraz uzun ama ilginc bi durum var. Şu an asus laptopum var ve uzerinde windows 7 home premium kurulu durumda. Bu sistemi kullanıyorum. Bu sistem bana aldığım eski toshiba laptop ile geldi(Laptop kutusundan dvdler de cıktı). Neyse toshibanın anakartı yaktım sonra bu kullandığım asus laptopu freedos olarak satın aldım. Eski sistemimde ki windows 7 orjinal bunda da calışır mantığıyla asus a kurdum. Toshibamdaki seri numarasını girdim. Windows acılınca aktifleştirdim ve aktifleşti. Orjinal olduğunu doğruladı ve şu an windows update uzerinden istediğim gibi guncelleme yapabiliyorum.
Sorum şu herkes windows 10 yukseltmesi yaptıktan sonra başka pc ye kuramazsın diyor. Benim windows 7 'im de boyle bir sorunum yok. Aynı anda sadece tek bir bilgisayarda kullandığım icin herhangi bir serial kara liste olayları yaşamadığımı duşunuyorum. Yukselttikten sonra da windows 10 yine boyle kullanabilir miyim yoksa illa bu laptop uzerinde cakılı kalmak zorunda mıyım?
Bu soruyu şundan sordum. Bildiğim kadarıyla windowsun satışında bir kac ceşit var. Kimi versiyon sadece tek makinada calışırken kimi versiyon aynı anda calışmamak kaydıyla istediğimiz makinaya kurabiliyoruz. Denemelerim sonucundan da gorduğum kadarıyla windows 7 'mi istediğim makinaya kurabiliyorum. Benim icin son durum nedir? Wİndows 10 yukseltmesinden sonra da boyle devam edebilir miyim?