Not: Tabii ki Windows 11 icin de gecerlidir.
Başlayalım​Neofetch'i Scoop yazılımı aracıyla kuracağız. Scoop ve Neofetch acık kaynak kodlu yazılımlardır.

GitHub - ScoopInstaller/Scoop: A command-line installer for Windows. A command-line installer for Windows. Contribute to ScoopInstaller/Scoop development by creating an account on GitHub.
github.com

GitHub - dylanaraps/neofetch: 🖼️ A command-line system information tool written in bash 3.2+ 🖼️ A command-line system information tool written in bash 3.2+ - GitHub - dylanaraps/neofetch: 🖼️ A command-line system information tool written in bash 3.2+
github.com

1. PowerShell'i yonetici olarak calıştırın ve aşağıdaki komutu girin.
Kod:Panoya kopyala
Set-ExecutionPolicy RemoteSigned -Scope CurrentUser

İşleme devam etmek icin ekrana gelen "Uygulama Politikası Değişikliği"ne a diyerek, yani bunu kabul ederek cevap vermelisiniz.

2. Yonetici olarak actığınız PowerShell'i kapatıp normal olarak acın ve aşağıdaki 3 komutu sırasıyla girin.
iwr -useb get.scoop.sh | iex

scoop install git

scoop install neofetch

Surprizbozan: Neden yonetici olarak actığımızı kapattık? Burada Scoop yazılımını kuruyoruz ve PowerShell'i yonetici olarak calıştırırsak kurulum işlemini farklı bir şekilde yapmamız gerekiyor. O kısmı da ben yapamadığım icin anlatamayacağım. PowerShell'i yonetici olarak acmayınca kuruluma normal bir şekilde devam edebiliyoruz. Ayrıca kurulumdan sonra da kullanım sırasında PowerShell'i yonetici olarak kullanırken problem cıkmıyor.

GitHub - ScoopInstaller/Install: 📥 Next-generation Scoop (un)installer 📥 Next-generation Scoop (un)installer. Contribute to ScoopInstaller/Install development by creating an account on GitHub.
github.com

Artık neofetch yazabilirsiniz.

Şimdi sıra o Technopat (veya istediğiniz herhangi bir) ARCII sanatını eklememize yarayacak dosyayı bulmada. Ben bunu 1-2 denemeyle buldum. Konum şu şekilde (Dosya yoneticinizin ust kısmına yazabilirsiniz):

C:Userskullanıcıadınızscoopappsneofetch7.1.0

Not: Bu rehberi 3 Ağustos 2023 tarihinde yapıyorum. Yaptığım an itibariyle Neofetch'in guncel surumu 7.1.0 olduğundan yukarıda 7.1.0 surumune nasıl erişilir onu gostermişim. Rehberi uyguladığınız vakit eğer yeni bir surum mevcutsa sondaki surum numarasını değişmeniz gerekmektedir.

Goruntude en altta bulunan neofetch adlı dosyayı not defteriyle (veya Notepad++, Visual Studio Code ile, ne olduğu muhim değil) acın. Ardından, dosyanın aşağılarında işletim sistemlerine gore ASCII sanatları bulunuyor. Biz Windows kullandığımızdan oturu Windows olanla ilgileneceğiz. Eğer kullandığınız goruntuleyici destekliyorsa CTRL + F kombinasyonu ile aramayı acıp *"Windows 10"* diye veya diğer Windows surumleri icin "Windows"*) diye aratın.

(Windows 8 de Windows 10'a dahil olabilir. Denemediğimden bilmiyorum.)

Windows 10 icin aşağıdaki yere,

diğer Windows surumleri icin hemen bir altındaki yere gelmeniz gerekiyor.

Burada ARCII sanatını silip (2. fotoğrafta baştaki $ ve $ haric) kendi istediğimizi koyabiliriz.

Dosyayı kaydedip cıkıyoruz ve PowerShell'i acıp neofetch yazıyoruz.

Rehber bu kadardı. Teşekkurler.

Surprizbozan: Kişi etiketleri Sizleri şu rehberden gorduğum icin etiketlemek istedim.
@Bondrewd @caganarslanpir

Son resimdeki Technopat ARCII sanatı:
PJ???5& G7????7Y &&& P7????7J &&& &GY???J5# P7????7J #5J???YG& &P?77????7?& P7????7J &?7????77?P& GJ7???????7?# P7????7J #?7???????7JG 57???????7?YB P7????7J BY?7???????75 Y7???????7Y# P7????7J #Y7???????7Y 57????????G #?7777?P G????????75 B?????????G &GP5P# G?????????B Y7??????75 57??????7Y ?????????# #????????? ?????????# #????????? ????????7B B7???????? 57???????J J???????75 &????????75 57????????& B????????7Y# #Y7????????B G?7??????7?5# #5?7??????7?G BJ7???????7?YG#& &#GY?7???????7JB &5?7???????77?JY5PGBBBBGP5YJ?77???????7?P& #5?77????????777777777777????????77?5# &GY?77??????????????????????77?YG& &G5J??77????????????77??J5G& &BG5YJJ??????JJY5GB&

Kaynak:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Bu rehberi yapmama vesile olan @tempestian hocamın rehberi:
Rehber: Terminalde anime kızı -neofetch Neofetch, GNU/Linux ve diğer unix benzeri işletim sistemlerinde kullanılan bir komut satırı aracıdır. Sisteminizin temel bilgilerini ve sistem bilgilerini gorsel olarak goruntuler. Neofetch işletim sistemi adı ve surumu, masaustu ortamı, CPU ve GPU turu, RAM miktarı, kullanılan disk alanı, ağ...
www.technopat.net