Bu bildirim sistemi sayesinde Microsoft herkesin cebini rahatca gorebilecek, bu ne demek?
Kac kişi rezervasyon yapmış, bu hizmete kayıt yaptıran kim, ne kadar gibi soruların cevabını almış olacaklar. Microsoft ’un tanıtım sempozyumları dinlendiğinde, surekli bu sistemin bir “hizmet” adı altında lanse edildiği fark ediliyor. Hizmet demek bunun icin bir bedel istenmesi demek neticede.
Umarım subscription (abonelik) gibi bir sistem gelmez, zira 6 aylık kullanım, 1 yıllık kullanım gibi sacmalıklar yaşanacaksa, hic Win 10 ’a bulaşmaya değmez.
Şu an her şey muallak, net bilgi yok, 1 yıl icerisinde Win 10 ’un rahatlığına alışmamız beklenecek, bir de Microsoft ’un elinde DX12 gibi buyuk bir koz var, sadece Win 10 ’a verilecek bu ayrıcalık oyuncu kitlesini bu sisteme yoneltecek ciddi bir koz hem de.
Win 7 ’yi asla bırakmadım ama DX12 yuzunden Win 10 ’a gecmeyi duşunuyorum, rezervasyonumu yaptırdım, deneyip herkes gibi goreceğim, ancak Microsoft pek cok kişi tarafından tahmin edilen şeyleri yaparsa (subscription sistemi) boyle bir şey icin zamanımı harcamam.
Bakalım Win 10 neler getirecek bekleyip goreceğiz, şahsen hicbir oyunu ilk cıktığında oynamadığım gibi (bug, glitch fazla olduğundan) bunu da aynı şekilde değerlendirmeyi duşunuyorum. Cıkacak guncellemeler ve tam oturmuş bir Win 10 ’a icim ısınırsa yukler kullanırım, o zamana kadar pusuya yatıp hatalarını kollayacağım Win 10