Başlat Menusu
Eski yadigar başlat menusu geri dondu ama daha fazla kişiselleştirilebilir ve Canlı Kutucuk desteği ile.
Artık her şey pencerede calışacak!
Yeniden tasarlanan Windows Mağaza sayesinde artık tum Mağaza uygulamaları bir pencere icinde calışabilecek, yeniden boyutlandırılabilecek ve istenen yere taşınabilecek ve ayrıca bu pencerelerin de diğer Masaustu uygulamaları gibi komut cubuğu olacak.
Geliştirilmiş Snap Ozelliği
Geliştirilen Snap ozelliği ile artık aynı ekranda 3 yerine 4 adet uygulama calıştırabileceksiniz. Ayrıca Snap'a yeni eklenmiş bir ozellik ise bir programı istediğimiz şekilde diğerinden bağımsız bir bicimde bolebileceğiz.
Yeni Alt + Tab Tasarımı
Yenilenen Alt + Tab tasarımı ile gorevler arasında kolayca gezinip, Snap ile yerleştirebileceğiz. Ayrıca yenilenen işlevleri ile cok daha pratik. Ve artık Alt + Tab ile istersek yeni sanal bir masaustu başlatabiliriz.
Coklu Masaustu Desteği
İşlevselliği arttırılan Virtual Desktop ozelliği ile sınırsız sayıda yeni sanal masaustu oluşturabilir ve bunlar arasında sadece cekip bırakarak veya tıklayarak kolaylıkla geciş yapabilirsiniz.
Tekrar Yenilenen Windows Gezgini ve Arama
Tekrardan yenilenen Windows Gezgini ile artık cok daha hızlı şekilde diskleri goruntuleyebilecek ve aradığınız dosyaları kolaylıkla bulabileceksiniz.
Windows 10 Teknik Onizleme Resmi Tanıtım Videosu
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
Not: Burada verilen gorseller resmi gorsellerdir. Hicbir şekilde sahte gorseller eklenmemiştir. Metinleri ise şahsen ben cevirdim. Herhangi bir ek yazılım veya program kullanılmamıştır. Turkce olarak daha basit ve anlaşılır şekilde cevrilmiştir.
Kaynak: http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2014/09/30/announcing-windows-10/