Merhaba herkese, Insider surumu cıktığından beri kullanıyorum. Size 2 gunluk deneyimimi aktaracağım. Belki kurmak isteyen arkadaşlara bu sayede yardımcı olmuş olurum.
Artıları -
1) goze daha cok hitap ediyor ve zaten bu yuzden yukseltmek istedim.
2) performans olarak bir tık daha akıcı olduğunu soyleyebilirim.
3) yeni Microsoft Store daha akıcı ve daha kullanışlı.
4) hicbir bugla karşılaşmadım cokme, mavi ekran, masaustu problemi ya da başka bir şey.
Eksileri -
1) bilgisayar acılış normal fakat kapanış cok uzun suruyor bilmiyorum belki bilgisayarımdan kaynaklıdır. Monitor gidiyor fakat kasa gec kapanıyor.
2) bazı kısa yollar kapanmış gibi duruyor mesela ben gorev cubuğuna sağ tıklayıp gorev yoneticisini acan birisiyim şu an onu yapamıyorum bu biraz can sıkıcı.
3) boşta CPU cok kullanıyor %10 - %12 arası gidip geliyor. (ozellikle dwm.exe kullanıyor sebebini bilmiyorum mouse oynatmadıgım zaman 0'a kadar duşuyor fakat mouse kullandıgım zaman %7'lere kadar cıkabiliyor.)
4) sanırım Defender taraması bir sure sonra kendiliğinden duruyor bunda pek emin değilim bilen varsa aydınlatabilir.
Hepsi bu kadar aklıma gelecek olursa ekleyeceğim. Ben Windows 11'i sevdim kullanmaya devam edeceğim. Şu anlık benim icin bir problem yok.