Bircok kişi merakın etkisiyle hemen, Windows 11'i nasıl denerim, kurarım, bakarımın derdine duşuyor ve sonrasında bircok sorun ile karşılaşıyor bu konuda Windows 11'i kurmadan once bilmeniz gerekenlerden kısaca bahsedeceğim.
Şu an resmi bir Windows 11 cıkmadı, Windows Insider (Dev.) surumu ile bu deneyimi yaşıyorsunuz. Peki nedir bu Insider surum? Windows Insider, buraya katılan veya bu ISO'yu kuran kişilerin Windows guncellemelerini ilk olarak verdiği urun grubu. Yani bir denek surumu. MS ben bunu hazırladım, cok denemedim, siz alın bir deneyin diyor kısaca. Bu surume yaklaşık ayda 2 buyuk guncelleme gelir, bir suru sorun olur ve stabil olmayabilir. Siz bu denemelerin bir parcası olacaksınız. Dev. surum olduğu ve yeni bir OS olduğu icin her sistem ile optime calışmayacaktır. Yine Dev. surumolduğu icin sorun yaşamanız durumunda sistemi kurtarmak icin biraz bilgi birikimi gerekebilir. Bunun icin şu konuya goz atabilirsiniz. Rehber: Windows'un cokme durumlarına karşı nasıl onlem alınır? Deneyimlemek istiyorsanız, ana sisteminize kurmak yerine uygulamalar ile sisteminize sanal PC uzerinde kurup, buranın uzerinde deneyimleyebilirsiniz. Son olarak tum bunların bilgisini bilin ve bunları goze alarak kurulumu gercekleştirin. Sen ne yaptın diyen arkadaşlar icin yazayım. Coğu kişi gibi ben de cıktığı gibi indiridm fakat guncellemeyi değil ana ISO dosyasını indirerek, once sanal PC uzerinde, sonra ana PC uzerinde kurulumu gercekleştirdim. Yaklaşık 1 saat kullanıp, oyunlar vb. deneyimledikten sonra hala cok gitmesi gereken yol olduğuna karar verdim ve tekrardan 10 surumune donuş yaptım. Kotu bir sistemimde yok fakat sistem 10'a gore hantal. Ek olarak bu surume bir suru guncelleme geleceğini duşundum ve bu da sistemi daha da şişirecektir.