Şimdiden uyarıyorum. Bende stabil olduğu icin bu kaideler sizde gecerli olmayabilir. Bu yuzden normal bir kullanıcı kurmaması gerekir. Ama yeterince teknik bilginiz varsa ve merak ediyorsanız. Sorumluluk size aittir. Dun Insider ile kurulum yaptım. Verilerimde herhangi bir kayıp yaşamadım. Yaklaşık dun akşamdan beri kullanıyorum ve stabilizasyon problemi yaşamadım. Hatta mavi ekran bile almadım. Kullanım performansından memnunum. Alt Tab hızlarım, sekme acılışları ve oyunlarda kayda değer 5 ila 18 FPS artışı da beni son derece memnun etti dostlarım.
Adobe Premiere render performansında ise 1080P video render aldığımda, Windows 10'a gore biraz daha hızlı olduğunu dile getirebilirim. Arayuz, klasorler ve şekil itibari ile cok hoş. İlk defa yeni bir Windows deniyormuşcasına deneyimledim.
Oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım. Ama bazı laptop kullanıcılar aşırı derece mavi ekran ve cokmeler yaşamış. Ben yaşamadım. Lakin bu asla yaşamayacağım anlamına da gelmiyor.
Tek bir nokta canımı sıktı kişiselleştirme menusunde stili değiştirince 1 saniyelik ufak donmalar yaşadım. Başka hicbir problem yaşamadım.
Ana bilgisayarımda deneyimledim. Kullandığım sistem ise:
i7-10700K Gigabyte Z590 Aorus Elite Ax G.Skill Trident Z 3200 MHz 2x8 16 GB UHD 630 Intel 660P 1TB M.2 NVMe SSD 1 TB Samsung HD105'si HDD Gigabyte GP750GM 750W 80+Gold Ara yuze gelecek olursak sizlere şoyle bir fotoğraf paylaşmak isterim.
Acılış hızım ise Son BIOS zamanı Windows 10 da iken 11 saniyeydi. Lakin Windows 11 de bu hızım 9.8 saniyeye duştu. Bu konuda da oldukca verim aldığımı soyleyebilirim.
Şimdilik bu kadardı. Ozellikle her turlu şeyleri yapmak istedim. Belki inanmayacaksınız lakin mavi ekran bile almak icin uğraştım. Ama alamadım.
Kendinize iyi bakın. İyi sosyaller.