Evet, bu konuda 8134494 tane konu acılmıştır.

Evet, ben Windows 11 kullanıyorum. Windows 11 kullanmamın nedenleri var. İlk başta yazılım geliştirmek ve guncel tekonolojiye ayak uydurmak tabii ki.

İşletim sistemi secerken kendinize 3 soru sormanız gerekiyor;
Ben ne icin işletim sistemi seciyorum? Benim neye ihtiyacım var? Ben oyun oynuyorum, gerek var mı 11'e gecmeye? 1 - İşletim sistemi secerken sizin ihtiyaclarınıza gore secim yapmanız gerekir. Nedir peki bu ihtiyac diyebilirsiniz. Bildiğiniz uzere yeni nesil teknolojiler Windows 11 icin tasarlanıyor. Bunların en başında tabii ki guncel donanımlı dizustu bilgisayarlar geliyor. Donanım olarak mecburiyetten kullanıyorsanız zaten secim yapmanıza gerek yok. Ancak, yazılım tarafı icin bir secim yapmanız gerekiyorsa burada işler değişiyor. Bildiğiniz uzere coğu yazılım Windows 10 ve 11 ile uyumlu. Ancak genel olarak şu an Windows 10 daha uyumlu yazılımlar icin. O yuzden kullandığınız yazılımlar hangi işletim sisteminde daha rahat calışıyorsa onu secmeniz sizin icin daha iyi olabilir.

2 - Şimdi gelelim ihtiyac meselesine. Bir kullanıcı işletim sistemi secerken doğal olarak arayuzune bakar, nasıl calıştığı onun icin 2. plan olur genelde. Windows 11 icinde yeni nesil ozellikler var, bunların başında DirectX 12 Ultimate ve DirectStorage gibi teknolojiler yer alıyor. Bu gibi teknolojiler daha iyi bir deneyim isteyenler icin oldukca guzel ozellikler. Ancak, arayuzun sade ve sabit kalmasını seven bir kullanıcı topluluğu da var. Bu kullanıcılar, sistemin akıcı calışmasına ve sorun cıkarmamasına onem veren kişilerdir. Eğer şu an sabit ve sorunsuz bir deneyim icin işletim sistemi secmek istiyorsanız kesinlikle Windows 10'a yonelebilirsiniz. Ta ki 2025 yılına kadar.

3 - Hayır, gerek yok. Şu an coğu oyun Windows 11 şart koşmuyor. Oyun oynayan bir insan Windows 10 ile uzun bir sure daha yoluna devam edebilir. Hatta 2025 yılında destek kesilse bile harici bir Anti-Virus yazılımı ile (Kaspersky veya BitDefender gibi) 2027 - 2028 yılına kadar yoluan devam edebilir. Tercih size kalıyor biraz burada.

Windows 11 icin onerdiğim sistem gereksinimleri

DonanımGereksinimlerCPU:4 cekirdek veya uzeri 3 GHz işlemciRAM:8 GB, mumkunse 16 GBGPUirectX 12 destekli bir ekran kartı, en az 2 GB VRAM'liDİSK:500 Mb/s okuma hızına ulaşabilen bir SSD disk

Eğer gereksinimleriniz yukarıdaki gereksinimleri destekliyorsa gecebilirsiniz.
Eğer ustte dediğim gereksinimleri destekleyen bir sisteminiz yoksa gecmenizi onermiyorum.

Şimdi gelelim işin gelecek kısmına.

Windows 10 2025 yılından sonra ne yazık ki tarihin tozlu raflarında yerini alacak arkadaşlar. Microsoft, o kadar kararlı ki Windows 11'i cok iyi bir hale getirmeye sabah akşam calışıyor. Yıllardır Windows kullanırım, hic bu kadar fazla ve hızlı şekilde yamalanan bir işletim sistemi gormedim.
Windows 11 şu an ilk cıktığı zamanlara gore acık ara iyi durumda. Coğu hatası ve o yavaşlığı gitmiş durumda. Tabii ki sorunları var her işletim sisteminde olduğu gibi, lakin Microsoft hataları hızlıca gidermek konusunda calışıyor.

O yuzden, 2025 yılına kadar Windows 10 veya 11 işletim sistemi secmenizin bir onemi yok diyebiliriz. Tabii ki Windows 11 ile gelen onemli ozelliklere ihtiyacınız yoksa. Onun dışında teknoloji ilerlediği icin guncel olana ayak uydurmak gerekiyor. Cunku, biz uretici değiliz, tuketiciyiz. Bu yuzden ruzgar nereye giderse doğal olarak eninde sonunda oraya gideceğiz.

2025 yılından sonra ise Windows 11 tahminimce oldukca stabil bir hal alacak. Guzel bir işetim sistemi olma yolunda hayatına devam edecek. Tabii daha sonra yeni bir işletim sistemi cıkmaz ise.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Aklında soru işareti kalan olduysa umarım cozmuştur.
Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa konu altından yazabilirsiniz.

İyi gunler.