Merhabalar. Bugun Windows 11'de ya da başka bir Windows surumunde nasıl Windows Loghorn tarzı kenar cubuğu yapabileceğinizi anlatacağım.
Surprizbozan: Rehber İceriği 1. Rainmeter Kurulumu
2. Longhorn Kenar Cubuğu Kurulumu
3. Longhorn Kenar Cubuğu icin Turkce Yama

1. adım: Rainmeter uygulamasını indiriyoruz.

2. adım: Aşağıdaki ekran geldiğinde "Standart Kurulum"u secip ileri diyoruz ve kurulumu bitiriyoruz.

3. adım: Kurulum bittikten sonra bu uzantıdan Longhorn kenar cubuğunu indiriyoruz.
4. adım: İndirdiğimiz sıkıştırılmış dosyayı klasore cıkartıyoruz ve icindeki "LonghornSidebar.rmskin" dosyasına cift tıklıyoruz. Cift tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi ekran gelecek:

5. adım: Secenekleri olduğu gibi bırakıp "Install"a tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra eğer bilgisayar tepki vermezse gorev yoneticisinden uygulamayı sonlandırın ve uygulamayı bir daha calıştırın. Calıştırdıktan sonra şoyle bir ekran gelecek:

Bu ekranda tavsiyem "Close" tuşuna basıp devam etmeniz cunku buyukluğu ayarlamak istediğimizde uygulama kendini kapatıyor.
Kurulum bitti diyebiliriz fakat son birkac dokunuş yapmamız gerekiyor.

6. adım: Sağ alttaki şu yazının ustune gelip sağ tıklayın ve Close diyin. Yazı silinecek.

7. adım: Eğer uygulamayı Turkce kullanmak isterseniz bu uzantıdan Turkce yamayı indirdikten sonra %USERPROFILE%BelgelerRainmeterSkinsLonghorn Sidebar@ResourcesLanguages klasorune indirdiğimiz dosyayı atıyoruz. Dosyayı atmadan once yedeklemenizi tavsiye ederim.
8. adım: Kurulum bitti. Artık kenar cubuğunu istediğiniz gibi ozelleştirebilirsiniz.
Surprizbozan: Ornek Ozelleştirme

Not: Turkce yamada ceviremediğim ve cevrilmeyen ufak birkac yer var. Orneğin eklediğimiz aracların ayarlar menusundeki secenekler. Bunun dışında gozunuze carpan bir yer olursa yazabilirsiniz.
Okuduğunuz icin teşekkurler. Herkese iyi akşamlar dilerim.