Kısacası oldukca guzel bir deneyimdi cok keyif aldım Windows 11 kullandığım icin guzel olduğu gibi kotu yanları da tabii bulunuyor. Eğer halen daha yuklemediyseniz bu yazıya goz gezdirebilirsiniz ve ona gore karar verebilirsiniz. Microsoft'un 24 Haziran'da yaptığı sunumdaki gibi ozellikler henuz dev surumunde yok. Microsoft Store, Xbox gibi uygulamalar halen daha aynı ve APK calıştırma olayı bulunmuyor.
12 saatlik Windows 11 seruvenimi kısa ve oz bir şekilde aşağıya bırakıyorum.
Windows 11'in simgeleri, yeni tasarımları ve sesleri oldukca hoşunuza gidebilir. Performans artışına gelirsek cok guzel bir artış var ama bazı oyunlarda FPS artışı bulunurken bazı oyunlarda halen daha Windows 10'da gorduğum FPS değerlerini gormeye devam ettim. Ara sıra cok kısa sureli Discord, Chrome vb. uygulamalarda sanki 30 FPS gibi calıştığını fark ettim. Fakat cok az sureli. Anlattıklarım dışında herhangi bir olumsuz yonu ile karşılaşmadım.
Not; Bircok şeyi test ettim ve Windows 10 ile aynı olduğunu soyleyebilirim. Aynı olduğu bilgisayarınıza zarar vermeyecek anlamı gelmez halen daha cok hata bulunuyor. Bunları anlatmam neredeyse bir dokuman kadar yazı yazmam gerekiyor. Butun okurlara tavsiyem Windows 10'da kalıp 11'in cıktığı zamanda veya şu anda bulunan Insider programına katılıp Beta'sını deneyemleyebilirsiniz. Şu an bilgisayarımı Windows 10 yukledim ve onun ile 11 cıkana kadar yoluma devam edeceğim. Eğer merak ettiğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz, deneyimlediğim kadar sorularınızı cevaplıyacağım.