Kişisel bir anıyla giriş olacak fakat yıllar oncesinde oldukca duşuk sistemli bilgisayarımı aldığımda o yaştaki ve o durumdaki her oyuncu gibi “duşuk sistemli oyunlar” listelerinde gezer dururdum. Bu listelerden eksik kalmayan oyunlar arasında hep Warframe de olurdu. Oynanış videolarına baktığımda ise “boylesine guzel grafikleri olan bir oyun nasıl duşuk sistem isteyebilir ki?” diye kendi kendime duşunuyordum.
Fakat Warframe ’i hicbir sıkıntı olmadan -kaotik pazar yerini saymazsak- oynayabilmiştim. O zamanlar Warframe benzeri bir secenek olmadığını da duşunursek bu oyunda -diğer bircok oyuncu gibi- editorunuz olarak ben de cok vakit gecirdim. Şimdiyse yapımcı şirket, bizim gibi Warframe sevenleri, oyunun mobil versiyonuyla mujdeledi.
Daha once duyurulan oyun, şimdi on siparişe acıldı. 2024 ’te iOS icin cıkış yapacak.
Oyunun resmi sitesinde paylaşılan bilgiye gore Warframe, net bir tarih verilmemekle birlikte 2024 yılında (App Store sayfasına gore tam olarak 20 Şubat 2024'te) sevenleriyle iOS platformunda buluşacak. Şu anda bu bağlantıyı kullanarak veya aşağıdaki linkten oyunun App Store sayfasına ulaşıp on sipariş verebiliyorsunuz. Oyunu cıktığında bir yerlerde gorup oynamayı planlıyorsanız da belirtmemiz gerekiyor ki geliştirici, oyunun cıktığı gun girenlere, ozel bir odul verecek. Bu yuzden on sipariş vermek isteyebilirsiniz.

Oyunun nasıl olduğuna gelirsek; korkmayın, Doom ’un mobil versiyonu gibi olmayacak. Resmi siteye gore bu oyun da bilgisayardan ve konsollardan alışık olduğumuz online co-op (eşli) Warframe deneyimini akıcı, yuksek kaliteli ve ucretsiz bicimde mobilde sunacak. Tek farkı ise elinizdeki bir cihazda, istediğiniz yerde Warframe ’i oynayabilme imkÂnı olacak.

Warframe MobileİNDİR Warframe Mobile ’dan henuz bir oynanış videosu gelmedi fakat ekran goruntulerinden oynanış şeklini kestirebiliyoruz. Bunun haricinde oyunda capraz-ilerleme mekaniğinin bulunmasını umuyoruz.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma