Merhaba.Bu konuyu guncellemem gerekti.Olayı değerlendirin haklıysam destekleyin lutfen.
Şimdi ben bu webyayım denen firmayla 26 Mart'ta calışmaya başladım.Fiyatı uygun geldi bir reseller bayilik aldım, birde siteyi acele taşımam gerektiği icin mecburdum da.
İlk gun bişey yoktu ikinci gun sitemin botnet saldırıları aldığını ve 1 adet korumalı statik ip (Aylık 30tl) almam gerektiğini soylediler bir odeme linki attılar.Odemeyi yaptım hizmeti aldım.İp'nin diğer gun icerisinde aktif olacağı soylendi.Tamam dedim herşey yolunda.Tabi ip o gun devreye girmedi yine saldırı aldım saatlerce kapalı kaldı sitem.Geri donuş yaptığımda yetkiliye bana 22.00de genel bakım yapılacağını 00:30da biteceğini ve tum sorunların cozuleceğini soyledi.Tamam dedim yine.Bakım sabaha karşı 04.51'de bitti.Dedim ki kendi kendime heralde artık daha sorun yaşanmaz yapacak bişey yok 1 gun kapalı kalsın.Yine beklediğim gibi olmadı ip'yi bakımı yaptıkları gunun ertesinde 2 nisanda devreye soktular (ODEMEYİ YAPTIĞIM GUNUN 3 GUN SONRASI).Neyse bu seferde ip oturma işlemi uzun olduğundan sitem o gun de kapalı kaldı.Buraya kadarki rezalet yeterli değil.Devamı var.
İp oturdu,site calışıyor hicbir sorun yok derken yeni ip işlemi tamamlandıktan sonra dns sorunu ortaya cıktı Googlebotları siteye erişemedi.Bu konu icin destek talebinde bulundum o soruna yoğunlaşmışken bu sabah saat 08.00'de hop site yine gitti 3 saat ip problemi nedeniyle yine kapalı kaldı site.3 saat sonra uyandılar lord hazretleri ve erişim tekrar aktif oldu.Bir de fırca yedik işte sitede hicbir sorun yokmuş bir ton kullanıcıları varmış hicbir sorun yaşanmıyormuş gibi bir suru zırvalar.Sanki kendi sitemi ben bozuyormuşum gibi bir suru gereksiz laf.Ayrıca telefonla arayın konuşalım diyorum tamam cevabı geliyor ve aranmıyorum.Konuşacak yuzleri yok tabi.
Diyeceksiniz ki madem bu kadar kotuler niye başka yere direk taşımadın siteni?
Bir kere girmiş bulundum hep kandırdılar bu son diye bu yuzden bir turlu gecemedim.
Ozetle: 12 gunde sitemin hitleri 8-10k arasından 5 lere duştu.Kapalı kaldığı gunler boyunca birsuru index silindi.Resimlerde de goreceğini Dns sorunları yaşandı googlebotlarıyla papaz olduk.İade istedim tum bunların uzerine,firmamızla ilgili bir sorun yaşanmadığı icin iade yapamıyoruz dendi.
En başta sizden destek istiyorum sonra da bu 'adam'larla calışmamanız yonunde onemle ikaz ediyorum.Bu aşağıdaki resimleri anlattıklarımla butunluk sağlaması acısından karışık olarak koyuyorum.Saygılar
Firmanın sahibi aradı destek bolumundeki bazı arkadaşların hata yaptığını bu hatayı cozeceklerini soyleyip makulca konuştu orta yolu bulduk.Ancak bu durum,bu arkadaşların yeniden hata yapıp başka insanları mağdur etmeyeceklerini garanti etmediği icin sozlerimi yemiyorum, konuyu silmiyorum.