Merhaba arkadaşlar,uzun zamandır uzerinde calıştığım ve yapmak istediğim bir calışmayı sizlerle paylaşıyorum.Duşuk disk alanı ve yuksek maaliyeti nedeniyle bilişim ve internet sektorundeki firmalar tarafından cok rağbet gormeyen,fazla tercih edilmeyen ama teknoloji harikası olan SSD disklerle duşuk alanlı download&upload vpsleri oluşturdum.Sata ve sas disklere oranla gerek teknik olarak,gerekte kullandığınızda farkedebileceğiniz duzeyde daha ustun performansa sahip...

Kendimde download&upload yaptığımdan oturu uzun uzadıya test ettim ve kendi gozlemlediğim sonucları bir makale şeklinde aktaracağım.HDD alanları gozunuze duşuk gelebilir ama esasında o kadar buyuk bir disk alanına ihtiyac olmadığı kanaatindeyim.Adı ustunde download yap,rarla,upload yap sil Ve bu amac icin kullandığım en performanslı sunucu ve vpsler diyebilirim.Şoyle duşunebilirsiniz.50,80 ya da 120 gblık harddiskli vpslerde indirdiğiniz dosyalarla uzun sure uğraşmaktansa,15,20 gblık ssd disklerde işlemlerinizi kısa surede hallederek zamandan kar elde edersiniz...

Eğer anlık olarak cok buyuk boyutlu dosyalar indirmeniz gerekiyorsa,bunada bir cozumum mevcut,diğer sunucularımdan SSD Disk muşterilerim icin yedek,yuksek hdd kapasitesine sahip vps oluşturacağım.İhtiyac olması halinde buyuk boyutlu dosyalarınızı halletmeniz icin bu vpsleri kısa sureliğine sağlayacağım.

Para kazanmanın yanında,bu işi keyif ve eğlence icin yapanlarda mevcut,ya da herikisini birden yapanlar Uzun suredir farklı lokasyonlar uzerinden,limitsiz trafik up&down vps,vds hizmeti sağlıyoruz.Up&down yapanların talep ve sıkıntıları ortak,bizde sizlerden gelen sıkıntı ve sorunlara,elimizden geldiği kadarıyla sizlerin isteği doğrultusunda cozumler uretiyoruz ama bazı anlar oluyor ki,bu işi yapmak eziyete donuşuyor.Bu noktada,ram ve işlemci duzeylerinin olması gereken duzeydeyken,sorun cıkartacak tek şeyin,yapılan işlemlerin hafif olmamasından kaynaklanan nedenle harddiskler olduğu cıkıyor ortaya,bu harddiskler bu kadar mı kotu ammada yaptın diyenler olacaktır,bende diyorum,hayır hicte kotu değiller ama sorun stabil olmamaları,download&upload işlemlerinin altından kalkarlar fakat sanallaştırma yapılıp,bir diske haddinden fazla vps acılırsa,sorunlar kacınılmaz.

Sıkıntılar doğrultusunda sizlerin talebine cevap verebilecek vps'ler,işte son cozumumuz olan SSD disklerin test ettiğim olcude farkı nedir,tek tek sıraladım.

SSD Disklerin Avantajları Nelerdir ;

- Yuksek yazma ve okuma kapasitesine sahip disklerle,dosyaları winrar ile partlara bolme,cıkarma işlemleri sabit olarak,cok daha hızlı...
- Altta linkini verdiğim videolarda gorebileceğiniz uzere dosya ve program acma,kapama hızları son derece hızlı...
- Bir ustteki maddenin devamı olarak ssd disk ve ping surelerinin duşuk olması nedeniyle kasma,donma ve yavaşlama gibi sıkıntılar yaşamazsınız.
- Sunucuya ve vpslere reset atmak cok kısa suruyor...
- IDM 'de indirdiğiniz dosyaları birleştirmek canınızı sıkmıyor,IDM dostu SSD Disk
- Eğer dosya indireceğiniz ve gondereceğiniz yer sağlam ise dosya indirme ve gonderme işlemlerinde buyuk dalgalanmalar yok...
- Uptime surelerinin yuksek olması nedeniyle convert (video kesme,yazı yazma) işlemleri,xrumer ve scrabebox gibi programlar icin gayet uygun.

SSD Diskle Upload,Download Eziyetten Nasıl Eğlenceye Donuşur ;

http://www.hardwaremania.com/haber/2009/03/11/24-ssd-ile-office-2007yi-05sn-de-acin-2gbs-hiz/

http://youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVg/

İlk defa kullanılacağı icin bilgilendirme amaclı gozlemlerimi paylaşmak istedim,ayrıca bir guzel haber daha var ilk defa kullanılacağı icin performansı test etmeniz amaclı ilk ay indirim mevcut.Bu makale ve liste tamamiyle kendi gozlemim ve araştırmalarıma dayanıyor,sizler kullandıktan sonra tekrar guncelleyebiliriz,yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim,umarım faydalı olmuştur

Bu Keyfi Herkes Yaşasın Diye İlk Ay %20 İndirimli VPS'Lerimiz ;

HT-SSDVPS-1 Stok = Bitti !
Intel® Core™ i5-760 4x 2.80+ GHz
1 GB DDR3 RAM
Intel® 15 GB SSD HDD
1 Adet İp Adresi
100 MBit Bağlantı
Gercek Limitsiz Trafik
Windows Server 2008 r2 64 Bit OS
Reset-Reinstall Paneli
Fransa Lokasyon

55.00 TL (AYLIK)

HT-SSDVPS-2 Stok = Bitti !
Intel® Core™ i5-760 4x 2.80+ GHz
2 GB DDR3 RAM
Intel® 20 GB SSD HDD
1 Adet İp Adresi
100 MBit Bağlantı
Gercek Limitsiz Trafik
Windows Server 2008 r2 64 Bit OS
Reset-Reinstall Paneli
Fransa Lokasyon

75.00 TL (AYLIK)

(5 Gunluk bir indirim daha sozkonusu,detaylı bilgi icin msn kullanabilir,mail ya da p.m. gonderebilirsiniz...)

Sunucu ve Sanallaştırma Hakkında ;

- Sunucular Fransa-OVH Datacenter Konumludur.
- VPS'Ler Virtuozzo Yazılımı ile Bolumlenmektedir.
- Vpsleri Yonetebileceğiniz Bir Reset Paneli Mevcuttur.
- Sunucuya maximum 6 adet vps acmaktayız
(Disk alanının kucukluğu nedeniyle,istesekte daha fazla acamıyoruz)
- Anasunucuda 100 MBit paylaşımsız hat bulunmakta.
- Talep gormesi uzerine,1 GBit port hızı ve SSD diskli Vpsler satmayıda cok istiyoruz...
- VPS'Lerdeki işletim sistemi Windows Server 2008 r2 64 bit Turkce seceneği mevcut...

Upload&Download Hakkında ;

SSD Disk performansının yanı sıra 100 MBit Gercek Limitsiz Trafik hat ile yaptığım testlerde son derece olumlu oldu,speedteste inanmıyorum,hicte kullanmadım,zaten bize gerekli olan speedtest bilgileri değil,yoğunluklu olarak indirme yapılacak yerdeki hız...

Anlık bir hız ; http://www.hosttescili.com/ovh/anlik.jpg

Hotfile,fileserve,rapidshare,netload,filesonic gibi upload sitelerini ve utorrent programındaki indirme ve gonderme hızlarını inceledim.

Hotfile,butun Avrupada olduğu gibi upload'ı cok yavaş,hotfile icin ABD Lokasyon 1 GBit Limitsiz Trafikli vps satışımız mevcut..

Fransa Lokasyon boyle bir kampanyayı,ozelliklede hotfile icin gercekleştirdim,upload piyasası cok değişken bir piyasa,bir site bir anda yaptığı yanlışlarla,buyuk bir kullanıcı kitlesini kaybedebiliyor,sonlarını kendileri hazırlıyorlar,bunu rapidshare'da yaşadık,şimdide hotfile icin durum boyle.İnternette nereye adım atsam,calışan,silinmemiş hotfile linki bulamıyorum.Buda farklı alternatiflere yonlendiriyor uploaderları,zaten Avrupadaki yavaşlığı nedeniyle hotfile artık tedavulden kalkmalı 8 MBit evdeki hızlarınızdanda son hızla cekemiyorsunuzdur...

Fileserve download hızı neredeyse hattın full kapasitesini kullanıyor,upload'da fena sayılmaz,ustte bahsettiğim ABD Lokasyon vpsler Fileserve icinde gecerlidir.

http://www.hosttescili.com/ovh/fileserve.jpg

Rapidshare,soylemeye gerek yok,bircok kişi kullanmasada,benim hala en sevdiğim upload sitesidir,altyapısının cok sağlam olması nedeniyle,full hızla indirme ve gonderme yapabilirsiniz.

http://www.hosttescili.com/ovh/rapidshare.jpg

Netload,full hızla,indirme ve gonderme yapabilirsiniz.

Filesonic hakkında bir cozumleme yapmak isterim,ABD'deki sunucularımızda,filesonic indirme ve gonderme hızlarında bir yavaşlama olduğu soyleniyor,bu yavaşlamanın hotfile'ın hesap silmelerinden sonra filesonic'e yuklenilmesi sonucu oluştuğunu duşunuyorum.Hotfile icin ABD sunucularını kullanan uploaderlar ve ABD'deki kullanıcılar,filesonic'e yonelince bu durum oluşmuş olabilir.Bunun cozumude Avrupadaki sunucularda,cunku filesonic'e full hızla indirme ve gonderme yapılabildiğini gozlemledim.Hem ABD,hem Avrupa kaynaklı upload yapabileceğiniz,nadir sitelerden...

http://www.hosttescili.com/ovh/filesonic.jpg
http://www.hosttescili.com/ovh/filesonic2.jpg

µTorrent icinde bir harika,yasaklama ya da izin vermeme gibi bir durum sozkonusu değil.µTorrentsiz download&upload duşunemiyorum .Avrupa kaynaklı torrentleri son hızda indirebilirsiniz.Butun bu indirme ve gonderme işlemlerinde SSD Diskinde paydası buyuk.Yukarıda bahsettiğim gibi indirmelerde cok buyuk dalgalanmalar olmuyor...

http://www.hosttescili.com/ovh/utorrent.png

Upload&Download Hakkında Ek Hizmetler ;

Vpste Download Yapmak İstiyorsunuz ama Premium Uyeliğiniz mi Yok ? ;

İşte işin en guzel tarafı,sadece bir upload sitesine bağlı kalmamanız icin mesala hotfile,birden fazla sitenin premium uyeliklerini kurulacak download programına gireceğiz,beklemeden,sınırsız indirme yapabileceksiniz.Hotfile,Fileserve,Filesonic,Rapidshare upload sitelerinin premium uyelikleri istediğiniz takdirde vps hizmeti aldığınız sure boyunca sağlanacaktır...

µTorrent Kullanımı;

Torrenti hakkında bilginiz yok ise bu konuda da elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz.Torrent ile kısaca upload sitelerine bağımlı kalmazsınız.Bu nedenle download icin torrenti oneriyor ve kullanımı konusunda destek veriyoruz.Ağırlıklı olarak Turk torrent sitelerinden davetiye ve uyelikler sağlayabiliriz.

İlk Defa VPS Alıyorsanız,Doğru Yerdesiniz

Daha onceki konularımızı inceleyebileceğiniz uzere,ustte bahsettiğim vps hizmetinin yanı sıra,download&upload konusunda ek hizmetlerimiz ve kendimizde download&upload yapmasından oturu cok sayıda yeni vps kullanıcısına yardımcı olduk.Eğer ilk defa vps kullanacaksanız,up&download hakkında gerekli tum programlar tarafımızca kurulup size teslim edebiliriz.Sizin yapmanız gereken tek şey,uzakmasaustu bağlantısıyla bağlanıp işin keyfini cıkarmak Kurulumun yanında utorrentte olduğu gibi kullanımı konusundada desteğimiz mevcut.

Herşey İyi Guzel Hoş ama HDD Alanı Cok Duşuk

Evet duşuk ama makalenin en ustunde izah ettim,bu konudada ek bir hizmetimiz mevcut olacak eğer indirip,rarlamanız gereken dosyalar,size verilen hdd alanından buyukse,bu konuda diğer sunucularımızdan sağlayacağım buyuk kapasiteli vpslerde kısa sureliğine işlemlerinizi halledebileceksiniz...

100 MBit hattıda duşuk gorenler olacaktır,bu konuda bir sonraki projemiz 1 GBit Port ile SSD Diskleri buluşturmak Ama upload&download icin 100 MBit paylaşımsız hat idealdir.1 GBit Port cok değişkenlik gosterebilmekte...

Odeme Secenekleri ;

İşbankası,Yapıkredi,Akbank hesaplarımıza havale,eft ile odeme yapabilirsiniz.
Kredi kartıyla odeme yapmak isteyenler icin gittigidiyor,sanalpazar sitelerinden ozel ilan acabiliriz.
Paypaldan başka seceneğiniz yoksa,paypal ilede odeme yapabilirsiniz...

İletişim Bilgileri ;

Genellikle msn uzerinden satış&destek sağlıyoruz,coğu zaman [email protected] msn adresimizden ulaşabilir,aynı adrese mail gondererek veya p.m. ile irtibat kurabilirsiniz..

Cok Yakında 7/24 Msn ve Ticket Desteği

HostTescili Bilişim Hizmetleri
Mahmut BODUC
www.hosttescili.com
Destek & Msn [email protected]
Yer Sağlayıcı Faaliyet Belge No: 1957
Saygılarımızla...