Arkadaşlar teknoloji ile ilgili bir site acacağım bu sitede ziyaretciler yeri gelecek 50-60 MB buyukluğunde dosyalar indirecekler. Gunluk 1000-2000 ziyaretci tahmin ediyorum anlatmak istediğim ziyaretci sayım duşuk olacak ancak bana cok bandwidth gerekli. Tahminen ayda 700 GB civarı Bandwidth gerekeceğini duşunuyorum. Diyeceksinizki daha cok ziyaretci ile daha fazla para kazanırsın ve o kadar Bandwidth gerekmez ama ben bu siteyi hobim icin acacağım ve insanlara faydalı olmak istiyorum yoksa elbetteki 1k-2k site icin 700 GB yada 1TB Bandwidth biraz fazla gorunuyor.
1. sorum:
Sizden tavsiye istiyorum gunluk en fazla 2k site, aylık en az 700 GB Bandwidth ile aşağıdaki hangi paketi secmeliyim? Bu arada site wordpress olacak ayrıca icine smf forumda eklemeyi duşunuyorum. Binlerce sayfası falan olmayacak sadece birkac konu başlığından oluşacak. Ayrıca bu site icin TR lokasyon mu uygundur yoksa Hollanda yada Almanya uygun olur mu zira onlarda paketler daha tatlı gorunuyor.
vps hosting duşunuyorum
secenek 1:
Data Center : Leaseweb
Garanti Ram : 256 MB
Aşılabilir Ram : 512 MB
HDD : 15 GB
Bandwidth : 500 GB (duşuk ama başlangıc icin 2-3 ay idare edebilirim)
Bağlantı : 100 Mbit
CPU Limit : %15
ucreti aylık: 13 euro (yaklaşık 30 TL)
secenek 2:
Data Center : Leaseweb
Garanti Ram : 512 MB
Aşılabilir Ram : 1024 MB
HDD : 30 GB
Bandwidth : 750 GB
Bağlantı : 100 Mbit
CPU Limit : %20
ucreti aylık: 23 euro (yaklaşık 50 TL)
secenek 3:
Virtual Private: Yes
• 2.000 Mhz Cpu: Yes
• 384 Mb Ram: Yes
• 768 Mb FlexRam: Yes
• 15 GB Hdd (Raid5): Yes
• 1500 GB Aylık Trafik: Yes
• 6.4 GB Ortak Hat Yes
• Firewall Yes
• Uptime %99: Yes
ucreti aylık: 40 TL
secenek 1 ve 2 bir firmadandır 3 ise diğer bir firmadandır isimlerini yazmadım.
2.sorum:
Sizce bu site yukarıdaki donanımla stabil calışabilir mi? Dosyaları sitemden değilde rapidshare'den mi vermemi tavsiye edersiniz? Benim isteğim insanları rapidle bunaltmamak direk indirsinler istiyorum.
3.Sorum:
Acaba yukarıdaki paketlerde mesela bağlantı: 100mbit deniyor bu ortak bir hat mıdır yoksa bu sadece bir vps icin ayrılmış bana ozel bir hat mıdır? biliyorum bunu hosting firmasına sormalıyım ama pek guvenemedim sizlerden daha doğru bilgi alacağımı duşundum. Hobi amaclı site acmak isteyen amator biriyim acemice yazılmış sozlerim varsa ozur dilerim elbetteki google adsense kullanacağım ama 2k siteyle koşe donulmez bilirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkur ederim herkese iyi calışmalar dilerim.
edit: Yazmayı unutmuşum yukarıdaki VPS paketler yurt dışı lokasyonludur.