Merhaba arkadaşlar. Disney+ bugun nihayet Turkiye'de hizmete acıldı. Bircok kullanıcı da abonelik başlattı, ben de dahil. Star Wars iceriklerine ulaşmak icin abonelik başlattım. Fakat arayuz dili Turkce idi ve buna bağlı olarak Star Wars filmlerinin başlıkları ve acıklamaları da Turkce idi. Turkce hallerine de alışamadım, o yuzden İngilizce yapmak istedim. Başta bulamamıştım fakat şimdi buldum. Bu rehberde Disney+'ın arayuz dilini nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.

Ben arayuz dilini zaten İngilizce yaptığım icin İngilizce arayuz uzerinden gostereceğim. Fakat varsayılan dil olan Turkce dilinde de bahsettiğim adımların Turkce karşılıklarını takip ederek bu işlemi yapabilirsiniz.

İlk olarak Disney+ sitesine giriş yapıyoruz. Sonra ise sağ ustteki profil ikonunun ustune gelip Profilleri Duzenle diyoruz;

Sonra ise duzenleyeceğimiz profilin yanındaki duzenleme butonuna tıklıyoruz;

Sonra ise "App Language" yani "Uygulama Dili" seceneğinin ustune tıklıyoruz;

Sonra ise kullanmak istediğimiz dili seciyoruz;

Son olarak sağ ustteki "Done" yani "Bitti" butonuna tıklıyoruz;

Bunu yaptığınızda Disney+ arayuz dili profiliniz icin İngilizce olacaktır. Star Wars kategorisi icin sonuc şu şekilde oldu;

Eskiden bu kategorideki film kapakları Turkce idi. Şu anda İngilizce. Bence bu hali cok daha iyi. Cunku Turkce film isimleri acıkcası ağır Star Wars hayranlarını rahatsız edebilir. İngilizce yaparak bu sorundan kurtulabiliyorsunuz.

Evet, bugunku rehberimiz bu kadar.