Merhaba arkadaşlar.
Nette uzun suren bir araştırma yaptım ve hostingden sunucuya gecmek isteyenler icin rehberlik edecek doğru duzgun bir makaleye denk gelemedim.
Ben sunucuya gecmek isteyen ve bu konuda bilgi sahibi olmayan biri olarak isterim ki, bu konu altında sunucuya gectiğimizde bizi nelerin beklediğini sizlerin desteğiyle tek tek yazalım. Boylece sitelerinin aşırı kaynak tuketimi nedeniyle sunucuya gecmek zorunda kalan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.
Sunucu olarak şunları kastediyorum: VPS, VDS ve Dedicated Server. Fiyat performans olarak en uygun olanı VDS gibi gorunuyor, bilmem siz ne dersiniz? Ben orneğimi VDS uzerinden vermek istiyorum.
Host hizmeti alırken firma bize ftp giriş bilgilerini veriyor biz de bir ftp programına sunucu, k.adı ve şifreyi girerek direkt olarak dosyalarımıza erişebiliyoruz.
Ama VDS paketlerinden birini satın alırsam ftp'den dosyalarıma erişmek icin neler yapmam gerekiyor bunu merak ediyorum. Bu geciş sırasında neleri merak ediyorsanız siz de konunun altına sorabilirsiniz. Umarım bilen arkadaşlar bize yardımcı olurlar. Sevgiler.