Merhaba arkadaşlar Twitch'de Valorant yayını acıyorum yayını ekran kartından veriyor sistemimi aşağıya yazdım bakabilirsiniz dediğim gibi ekran kartından veriyorum 720p 30 FPS 3500 bit veriyorum ama yine de goruntu 1 tık bulanık gibi ekran kartından verdiğim icin galiba ben işlemcimi değiştireceğim R5 5600X alıp yayını ekran kartından mı vereyim yoksa işlemciden mi vereyim, Valorant işlemci bazlı oyun olduğu icin darboğaz olma olasılığı cok fazla. Benim icin FPS onemli, işlemciyi fazla kullanacağı icin yayını ekran kartından vermek mantıklı ama ekran kartından verince goruntu kotu oluyor bu yuzden işlemciden mi vermeliyim en iyi FPS ne yaparsam ve goruntu daha iyi olur R5 5600X alıp işlemciden mi yayın vermeliyim ya da ekran kartından mı bir diğer secenek ise R7 3700X alıp direk işlemciden vermek olur ama FPS icin R5 5600X daha iyi arafda kaldım arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem:
İşlemci: Ryzen 3 1200 AF (4 GHz OC) RAM: 8 GB 3200 MHz. Ekran kartı: RX 570 8 GB 256 bit. Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk.