Merhaba sevgili Technopat takipcileri. Gectiğimiz ay ekran kartımı yukselttim ve artık yayıncılık yapmaya başlamak istiyorum. Bazı sorularım olacaktı ve bu sorulara detaylı ve net bir dille bilgi vermenizi rica ediyorum. Kendi deneyimlerinizden ve tecrubelerinizden yola cıkarak cevap verirseniz cok sevinirim. Ote yandan A yayıncısının yorumları ile buraya gelmeniz benim icin olumlu bir nokta olmuyor. Kişisel goruşleriniz ve tercih edeceğiniz yontemlere ihtiyac duyuyorum.

1. Soru: Yayın yapmak icin hangi yazılımı kullanıyorsunuz? Diğer yazılımları kullanmamanız icin sizi mevcut kullandığınız yazılıma yonlendiren nokta nedir? (OBS, XSplit, Streamlabs, Streamelements vb)
2. Soru: Yazının sonunda belirteceğim sistem ozelliklerime sahip misiniz? Sahipseniz bu donanımlar ile hangi ayarlarda yayın yapardınız ya da yapıyorsunuz?
3. Soru: 50 Mbps Download / 8 Mbps Upload ile kac bitrate yayın yaparsınız ve yayın cozunurluk değerleriniz ne olurdu?
4. Soru: Yayın esnasında (Fortnite) CPU kullanımı %100 oluyor ve oyunda anlık FPS dropları ve yayına drop gittiğini goruyorum. Bunu nasıl cozebilirim?

Bu sorulara kendi deneyimleriniz ve fikirleriniz ile cevap verirseniz cok sevinirim arkadaşlar.

Sistem Ozellikleri:
GPU (Ekran Kartı): MSI - RTX 3060 Gaming X Trio 12 GB
CPU (işlemci): Intel i7-7700
Motherboard (Anakart): MSI H270 GAMING M3
RAM (Bellek): 8x2 - 16 GB 2400 MHz Kingston HyperX Fury
SSD (Depolama): Corsair MP510 - 480 GB Force M.2 NVMe (Yayın yapacağım yazılım SSD surucusunde olacak ve aynı zamanda oynayacağım oyunda)