Merhabalar;
Turk Telekom abonesi olduğum surecte hicbir şekilde bitrate ile alakalı sorun yaşamıyordum.
Sonrasında Netspeed tarafına geciş yapmıştım en az 2 yıl once. Bu geciş surecinden sonra Twitch bitrate sorunu yaşamaya başladım ve haliyle yayın acamadım.
Netspeed uzerindeki uzun surec sonrası bir cozum sunamadıkları icin ve yan gelip yatan ust birimleri olduğu icin, başarısız bir yonetim ve calışma durumlarından kaynaklı ISS değiştirme kararı almıştım.
Şu an Gıbırnet kullanmaktayım. Bu İSS uzerinde yine aynı sorunum oluşmakta.
Facebook ve Youtube uzerinde hicbir sorun yaşamıyorum yayın acmaya kalktığım zaman.
Facebook uzerinde yayın denedim ve acmaya da başlamıştım. Ancak seviye atlama programını gecsem dahi 1080p cozunurlukte kalite kaybı yaşattığını fark ettim. Bu sebeple Facebook uzerinde yayın acmayı bıraktım ve cozum aramaya başladım.
Youtube uzerinde ise gelişmek gercekten zor ve ortamı cok az. Bu sebeple hicbir şekilde başlamaya, emek harcamaya değmez canlı yayın icin.
Diğer yayın platformlarını dahi denedim. Ancak sistemsel olarak bot basıldığını gordum. Bu durum hic hoşuma gitmedi ve geri cekildim o alanlardan.
Twitch uzerinde nasıl bir sorun yaşadığımın detaylarına inmek gerekirse şoyle anlatayım.
1080p 60 FPS icin 6000 bitrate ile yayında bitrate 3000-3300 arasına duşuyor genel olarak ve sık oluyor. Daha altına indiği ve ciddi ciddi 600'lara kadar duştuğu oluyor.
1080p 30 FPS icin 4500 bitrate ile yayında 1080p 60 FPS uzerindeki sorun birebir aynısı yaşanmakta.
720p 60 FPS icin 4500 bitrate ile yayında bitrate 1080p sorunun birebir aynısı yaşanmakta.
720p 30 FPS icin 3500 versem yine aynı durum mevcut.
Kodlama ve işleme ile akalı hicbir hataya duşmezken sadece ağ hatası yuzunden cekmediğim cile, yapmadığım işlem kalmadı.
Facebook ayarlarım ve 15 dakikalık test yayını sonucu.
Normalde oyun oynayarak yapacaktım bu facebook testini zaten hicbir sorun yaşamıyorum mantığında. Ancak Twitch uzerindeki testlerle aynı olsun diye yapmadım.
OBS otomatik yapılandırmada işlemci ve ekran kartı uzerindeki sonucları paylaşıyorum.
Gorduğunuz uzere otomatik yapılandırma dahi 1080p 60 FPS 6000 bitrate verebileceğimin sonucunu sunuyor.
Twitch uzerindeki kendi ayarlamam ise facebook uzerindeki ayarlarımla birebirdir. Sadece yayın acılacak yer ve yayın anahtarı secimi değişiyor.
Bunlarda asıl ayarlarımla cıkan sonuclar;
Gıbırnet Whatsapp uzerindeki konuşma yapan yetkili kişi once benim ayarlarım ile alakalı sorun olduğunu diretti. Sonra ispat atarak bu durumu curuttum.
Sonra ispatlarım uzerine Twitch kaynaklı sorun olduğunu belirtiyor. Bundan kaynaklı cozum sunamadıklarını belirtiyorlar ozetlemek gerekirse.
Turk Telekom dahil Gıbırnet, Netspeed, Millenicom, TurkNet ve diğer ISS firmalarından hizmet alıp Twitch uzerinde yayın acan arkadaşlar varsa test ve yayın sonuclarını atarsa memnun olurum. İspat olarak kullanacağım.
Yayın acmadığı halde destek amaclı kaynak olması gerekcesiyle test sonucu oluşturup atan olursa yine memnun olurum.
Destek yorumlarınızda abonesi olduğunuz firmayı, paketi yazmayı unutmayın lutfen.