Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim.

Ozel yaşantımda turizmci olmam ve mÂlum şartlarda son yıllardır yapılamayan turizm (tekrar normale ne zaman doneceği de belli değil) sebebiyle uzun zamandır aklımda olan twitch'de yayın yapmak ve kliplerimi youtube'a yuklemek istiyorum.

Onumuzdeki 1 yıl boyunca, hicbir gelir elde etmeyecek olmayı hesaba katarak bir birikim ayırdım ve tam zamanlı olarak yayıncılık yapacağım.

Foruma ilk giriş konumda 20.000 TL butce ile nasıl bir kasa toplayabileceğimi sormuş ve gelen yorumlar doğrultusunda Sinerji'den kasayı sipariş ettim. Sırf bunun icin bile uzunca bir yoldan İstanbul'a gelip bu alışverişi yuzyuze gercekleştirmek istedim ve istediğim sonuca da ulaştığımı duşunuyorum. (kasa ozelliklerini dosya eki olarak ekledim)

Monitor olarak ise İtopya'dan bu arkadaşı satın aldım: MSI 27" OPTIX G273QF 165Hz 1ms DP 2xHDMI IPS WQHD G-Sync Compatıble Gaming Monitor | ITOPYA

Kulaklık olarak ise bunu: Razer BlackShark V2 USB Enhancer 7.1 Surround Gaming Kulaklık

Kamera olarak ise bunu: LOGITECH C922 FULL HD STREAM WEBCAM fiyatı, teknik ozellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Geriye sadece mouse, oyuncu koltuğu ve masa ihtiyacım kaldı. Sizlerden bu konuda oneri isteyeceğim.
Mouse konusunda Razer Mamba'yı ove ove bitiremediler. Gonlum ondan yana gibi.

Ama fiyat performans olarak masa ve oyuncu koltuğu ne almalıyım? Bu donanım ile ilgili kısımdı.

Şimdi ise bir diğer soru 100mbps download / 10 mbps upload 1080p yayınlar icin rahat rahat yeterli olur mu? Eğer olmaz ise nasıl bir yol izlemeliyim? İnternet sağlayıcıları ozel paketler sunuyor mu?

Kanal konseptinden biraz bahsetmek gerekirse; 27 yaşındayım, profesyonel muzik produktoruyum, edm, house tarzında muzikler yapıyor ve yayınlıyorum. İyi bir FPS oyuncusuyum, guncel olarak APEX oynuyorum ve "main" karakterlerimde 3-4k badgeleri acık, iyi bir KDR'ye sahibim ve tum bunları şu zamana kadar ryzen 3, 1050ti'lı bir bilgisayar ve orta ayarda 60 fps ile yaptım.

Hedeflediğim, daha genc bir kitle icin abi figuru oluşturmak, "chat" ile gonul bağı kurmak ve bolca cekiliş yapmak. İncelemesini cektiğim oyunların YouTube videolarına yorum yapan bir kişiye cekilişle o oyunu hediye etmek gibi mesela. Sonrasında muzik produksiyonu eğitimleri vermek. Sohbet, muhabbet ağırlıklı bir kanal kurmayı hedefliyorum. Twitch zor, ama benim vaktim var. Birkac arkadaşım da yine sıfırdan başlayarak hatrı sayılır bir kitleye ulaştılar. Umarım ben de başarılı bir yayıncı olurum.

Okuyup, katılım gosteren ve oneride bulunan herkese cok teşekkur ederim. İyi forumlar.

Dosya Ekleri 7F44C442-2626-456C-A9E4-08664BEE74EB.jpeg 118,4 KB · Goruntuleme: 102