Bingol ili Karlıova İlcesinde gorev yapan oğretmen Veysel Celiker, oğrencileriyle birlikte bir ilke imza attı. Amator kamerasını eline alan oğretmen Celiker, oğrencilerini sete taşıdı ve Turkiye’nin ilk cocuk sinema filmini cekti. Oyuncuların tamamının koy cocuklarından oluştuğu ‘Sessiz Cığlık’ adlı kısa metrajlı filmde idealist bir koy oğretmenin başından gecen olayları konu alan Celiker, koyun dokusunu ve oğrencilerinin saflığını cok duru bir şekilde bir araya getirmeyi başarmış.
Sahnelerinin tamamında sadece koy cocuklarının rol aldığı film, yabancısı olduğumuz olayları konu almasa da cocuk gozuyle ebeveynlerinin yaşamını etkileyici bir şekilde işlemiş. Oğretmen Celiker, ilkoğretim cağındaki cocukların saflığını yitirmiş ebeveynlerinin rollerine soyunduğu sahnelerde masum cocuk yuzlerini, kirlenmiş ebeveynlerinin ifadelerine burunduremese de sahipsiz koy cocuklarımızın iclerinde biriken ve sahip cıkılmazsa bir sure sonra tum enerjisini yitirecek olan yaratıcılık heyecanlarını cok başarılı bir şekilde ekrana taşımış. Yaklaşık olarak 40 dakika suren film 2 bolumden oluşuyor.
İmkansızlıklar icinde bu filmi var eden ve internet ekranında beğenimize sunan oğretmen Celiker’i ve saflığın cocuk yuzunde durduğu kadar hicbir yerde guzel durmadığını cok guzel bir şekilde sahneleyen tum cocukları Binlom ailesi olarak tebrik ediyor, siz değerli dostlarımızı aşağıda verilen linklerde filmle baş başa bırakıyoruz.
arkadaşlar link veremiyoruz.Cunku 50 mesaj yazmam gerekiyormuş. Eğer videyu izlemek isterseniz google video da "sessiz cığlık bir oğretmenin hikayesi" yazarsanız videoya ulaşabilirsiniz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Sozleşmeli Oğretmenden Turkiyede Bir İlk... Bu Olaya Duyarsız Kalma...DESTEK VERİN