Selamlar arkadaşlar,
Turkiye lokasyonlu bir vps almak uzereyim. panel olarak directadmin duşunuyorum. ancak demosunu inceledim, client hesapların "oluşturulma tarihi" ve "bitiş tarihi" listede gorulmuyor. yani bunları nasıl takip edeceğiz panelden. 5-10 clientte sorun eğil manuel yapılabilir ama client sayısı arttıkca bunları bir liste halinde goremezsek işimiz yaş...
ikinci sorum ise, madem directadmin e para vereceğiz ama yukarıdaki sorunla karşılaşacağız o zaman ucretsiz panelleri kurarız. eksikleri olsa da hic değilse para odemeyiz diye duşundum. bu nedenle ucretsiz alternatifleri inceledim. en cok tavsiye edilen kloxo. ancak onda da 2009 yılında 2010 yılı başında yazılmış olan cok fazla yazı var ki, kloxo'nun cok ciddi acıkları olduğu belirtiliyor. acaba son durum nedir kloxo'da... bu acıklar kapatıldı mı? ayrıca kloxo'yu tavsiye edermisiniz?...
hosting satışı yapmayacağım ama baştan adam gibi bir başlangıc yapmak istiyorum. sonra panel değiştirmek zorunda kalıp sacbaş yolmak istemiyorum. hostin satışı duşunmediğim icinde cpanel duşunmedim. plesk zaten sevdiğim bir panel değil....
yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.
saygılar