Son zamanların en cok konuşulan en cok eleştiri alan muhteşem dizi Muhteşem Yuzyıl'In Valide Sultan'ı,Hatice Sultan'ı ve Mahi Devran Sultan'ı ile dizi hakkında roportaj yapıldı.Keyifli bir roportajla sizi baş başa bırakıyorum Melek'ler...

BUGUN SULTAN SULEYMAN GİBİ GUCLU BİR ADAMIN KARISI, ANNESİ VE KIZI OLSAYDINIZ...?
Herşeye burnumu sokardım
SELMA ERGEC: Hatice Sultan’dan farklı olarak ben her şeye burnumu sokardım. Nasılsa kardeşiyim, kovamaz ya değil mi Neboş!
Oğluma destek olurdum
NEBAHAT CEHRE: Boyle durumlarda anneye cok iş duşuyor. Mumkun mertebe sıkıntılarını iyi bilip oğluma destek olurdum.
Gunubirlikse gormezden gelirdim
NUR AYSAN: Tabii hicbir kadın aldatılmak istemez. Eğer gunubirlikse gormezden gelirdim. Ama ciddi bir şey varsa durmazdım.
HAREM HAYATI KADINLAR GUNU GİBİ
Gorduğum kadarıyla imparatorluğun en guclu kadınları olarak biraraya geldiğinizde en cok canta ve sezon indirimleri konuşuyorsunuz…
NUR AYSAN: Aşkolsun (Guluyorlar). Konularımız duruma gore değişiyor. Canta da ayakkabı da konuşabiliriz ama koşe yazılarını da tartışırız.
Harem hayatıyla ilgili ne duşunuyorsunuz?
NEBAHAT CEHRE: Kadınlar gunu gibi! Eğlenceli, sazlar calıyoruz. Oradaki kızlar aynı zaman eğitim de alıyor. Tabii bu eğitimde geyşalık da var.
Peki ya eleştiriler…
SELMA ERGEC: Herkes her şeyi eleştirebilir. Biz eleştirilere de saygı duyuyoruz. Cevabı izleyici veriyor.
İlk bolumler onceden cekildiği icin cok iyi ama sonra bu kalite duşer diyenler de var…
NEBAHAT CEHRE: Her bolum daha da ozenerek cekilecek. İş iyice yerine oturuyor. Ayrıca bu işin kac senelik bir on calışması ve buyuk bir yatırımı var. Daha bir şey gormediniz. Neler neler olacak, dizi daha da guzelleşecek.
Kostumleriniz dışarıdan cok ağır ve zor taşınır duruyor. Oyle mi gercekten?
NUR AYSAN: Yok, oyle ağır değiller. Ama bizim icin cok onemliler. Oyunculuğumuza etkileri cok oluyor. Hatta bazen bol hissettiklerimizi ozellikle daralttırıyoruz ki bize dik bir duruş sağlasınlar.
Hurrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli’yle aranız nasıl?
NEBAHAT CEHRE: Meryem’in bu rol icin secilmesi cok zaman aldı. İlk başta, aylarca neden bu kadar bekledik diye duşundum. Ama sonra gordum cok iyi bir oyuncu. Dunya şekeri bir kız. Tatlı dilli. Cok doğal.
NEBAHAT CEHRE
Bazen acaba o donemde gercekten yaşadım mı diye duşunuyorum
Tarihi bir karakteri canlandırmanın zorlukları neler?
- Yaşamadığım, kitaplarda okuduğum bir donem dizisinde Valide Sultan duruşunu sergilemek onemliydi. Rolum icin o donemi anlatan kitapları okudum ve o yıllarda bir annenin nasıl olması gerektiğini duşunup kafamda bir tip yarattım. Kıyafetler ve yaratılan buyuk platolarla role iyice adapte oldum. Hatta acaba ben bu donemi yaşadım mı diye duşunmeye bile başladım? (Guluyor)
Valide Sultan’ın gunumuz annelerinden farkı ne?
- Saygınlık ve otorite cok onemli. İnsanlara davranış bicimi gunumuz annelerinden cok farklı. En ufak bir hata kelle goturur, diken ustunde oturuyorsunuz.
‘Aşk-ı Memnu’da Firdevs Hanım’ın şuh kahkahaları vardı. Bu rolde de kendinizde yeni şeyler keşfettiniz mi?
- Doğaclama yaptığım zaman daha başarılı oluyorum. O kahkahalar da doğaclamaydı. ‘Muhteşem Yuzyıl’da annenin hakimiyeti ve oğlunu sahiplenmesinden dolayı duruş da cok onemli. Farkında olmadan kafam hep yukarıda ve dik durmaya başlamış. Bana “Zayıfladın mı?” dediklerinde duruşumdaki bu değişimi anladım.
Halit Ergenc rolu icin pilates yapmaya başladı. Siz neler yapıyorsunuz?
- Karakterim otursun diye bir-iki kilo aldım. O doneme uygun olması icin tırnaklarımı dibine kadar kestim. Artık cila surmuyorum. Bir de saclarımı o yıllara uygun taramaya başladım.
‘Haziran Gecesi’nden beri anne rollerindesiniz. Bunu yıkmak istediğiniz oluyor mu?
- Ben anne olabilecek yaştayım. Turkiye’de de belli bir yaştan sonra hayatınızda sadece annelik olabilir diye duşunuluyor ve bu roller geliyor. Ama dunya sinemasına baktığında benim yaşımdaki bir Meryl Streep aşk filminde oynayabiliyor.
Anne rollerinde oynayan bir kadın olarak kendi cocuğunuz olsun ister miydiniz?
- Tutucu bir tarafım var. Bugunun cocuklarıyla uyum sağlayabilir miydim bilmiyorum. Belki baskı yapıp, cocuğu mutsuz edebilirdim. Bu yuzden istemedim. Yeğenlerim ve onların cocukları var. Onları seviyorum.
BANA NEBOŞ DERLER
Dizide Valide Sultan gelini ve kızına oğutler veriyor. Ozel hayatınızda da rol arakadaşlarınıza oğut verir misiniz?
- İhtiyacları yok ama eğer elimden gelen bir şey varsa yardımcı olurum. Biz arkadaş gibiyiz. Bana Neboş derler. Ozel hayatlarına da girmek istiyorum ama benden saklıyorlar sanırım. Her şeyi yakalayamıyorum. Bu arada Nur, cantan cok guzel (Guluyor)…
En son konuştuğumuzda yalnızdınız. Hala kalbiniz boş mu?
- Aynen devam…
Bu kadar seksi bir kadını nasıl rahat bırakıyorlar?
- Biraz duvarlarım var ve bunları yıkacak biri henuz karşıma cıkmadı. Oysa duvarlarım yıkılınca başka turlu sıcak bir insanım. İsteyerek yalnızlığı secmedim. N’apalım mukemmeliyetciyim… Oncelikle birlikte olacağım insanın kişiliğine hayran olmam lazım. Bir de yaşından dolayı benle uyumlu, aynı bakış acısına sahip ve tabii bekar bir adam olmalı.
Bu ozelliklerde biri karşınıza cıkarsa…
- Neden olmasın? İnsanın dosta, arkadaşlığa ihtiyacı var. Ben de sinemaya ve yemeğe gidip yuruyuşlere cıkmak isterim. Ama bunları yaparken yanımda mutlaka bir erkek olsun diye de duygusuz bir şey yaşayamam.
NUR AYSAN
Bankacılık da muhabirlik de yaptım ama benim beklediğim oyunculukmuş
Aşk-ı Memnu’daki Peyker karakteri icin “Beni zorlamıyor” demiştiniz. Ya şimdi?
- Peyker bana cok şey kattı ama naif, duz, hareketleri hep aynı bir karakterdi. Bu sefer karakterim cok ozel. Gel gitleri fazla. Yeri geliyor cok masum oluyor, yeri geliyor icindeki canavar ortaya cıkıyor. Kısaca cici kız gitti yerine farklı bir kadın geldi.
Peyker mi Mahidevran Sultan mı size daha cok benziyor?
- Her ikisinden de bir şeyler var. Mahidevran gibi hatalar yapmazdım ama Peyker gibi de olaylara sessiz kalmazdım.
Yani tabuları olan bir kadın oldunuz doğru mu?
- Bunu yanlış şekillendirdiler. Hakkımda “Tabularını yıkmıyor, onu bunu yapmıyor” dediler. Ben bazı şeylerin cok fazla dışarıda yaşanması taraftarı değilim.
İyi ama ‘Ejder Kapanı’ icin teklif gelmiş ve erotik sahneler olduğu icin kabul etmemişsiniz. Ama bu dizinin ilk bolumunde
Halit Ergenc’le opuştunuz… Ne değişti?
- O zamanki duşuncelerimle şu anki duşuncelerim arasında fark var. Oyunculuğa daha farklı bakıyorum. Bir de seyirciye bunun ne kadar ve nasıl yansıtılacağı onemli.
Mahidevran aşkı icin savaşan bir kadın. Siz de aşkınız icin bu kadar savaşır mısınız?
- Hırslı değilim. Ama tabii eşimi kaybetmemek icin savaşırım. Ama Mahidevran’ın yaptıklarını yapmazdım. Sevgimle mucadele etmeye calışır yetersiz gelirse de giderdim.
Bankacılık yaparken nasıl birden bire oyuncu oldunuz?
- Kabıma sığamıyorum cunku… Bankacılık yaparken her kademede dolaştım. Ama belli bir noktada tıkanıyorsunuz. Sonra muhabirliği denedim. Benim beklediğim oyunculukmuş. Bu arada da Halic Universitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bolumunu bitirdim.
‘Kurtlar Vadisi Filistin’in tek kadın başrol oyuncususunuz. Nasıl geldi proje?
- Benim icin bir sosyal sorumluluk projesiydi. Kangren olmuş bir konu. Cok can yakıcı şeyler oluyor Filistin’de. Bu proje tepki alacak olsa da bu kadının gel gitlerini insanlar yaşasın istedim.
İsrail ve Filistin’in sizce filme bakışı nasıl olacak?
- Filistin halkı filmi cok sahiplenecek. İsrail halkından da bizi destekleyenler olacak. Hepimiz insanız. Ama bu gereksiz savaşların anlamı yok onemli olan barışcıl olmak.
SELMA ERGEC
Tipten kaybediyorum herhalde bana hep ice kapanık roller geliyor
Siz genelde iyi kız rollerindesiniz. Farklı bir rol canlandırmayı istiyor musunuz?
- Bana hep ice kapanık, sakin, sevgi dolu karakterler geliyor. Tipten kaybediyorum herhalde. Ama aslında farklı renkleri olan biriyim. Herhalde kendimi oynamak isterim.
Nasıl bir film olurdu kendi filminiz?
- Karanlık ve cok komik olurdu herhalde!
Dizide sizin saf aşkınıza bayılıyorlar. Neler olacak?
- Hatice ve İbrahim evliliği cok goz onunde değil. Bu yuzden bizim hikayemizde daha geniş bir alan var. Zaman gosterecek.
10 yıldır oyunculuk yapıyorsunuz ama cok da populer değilsiniz, neden?
- Kendim olarak ortada olmamanın karakterimi inandırmak icin daha iyi olduğunu duşunuyorum.
Kendinizle ilgili pek ozel şeyler de anlatmıyorsunuz?
- Şimdiye kadar soylemediysem bir sebebi var demek ki. Bundan sonra da soyleyemem. Ama hız seviyorum. Dalıyorum. Bir de muthiş kotu bir el yazım var.
Aşkta nasıl bir kadınsınız?
- Duygusal değilim. İcimde duygusal olan bir yanım varsa, ki o da yuzde 10′luk bir pay; onu da oyunculukta kullanıyorum.