Ekranların reyting rekoru kıran dizilerin başında gelen isimlerden Muhteşem Yuzyıl, son zamanlar da tarihimizi yanlış yansıtıyor kanısı ile yayından kaldırılacağı yolunda bir takım haberlere konu oldu.
Peki bu kadar ilgi goren bir dizi gercekten de yayından kaldırılacak mı?
Dizinin sevenleri olduğu kadar sevmeyeni de coğunlukta. Sanırım bu işin sonunda sevinen de uzulen de bir hayli olacak.
Şimdi sizlere Muhteşem Yuzyıl dizisinin akıbeti hakkında detay bilgileri sunuyorum.

Muhteşem Yuzyıl’ın durumunun ne olacağını merak edenler icin yaptığımız araştırmalar sonucunda, Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Muhteşem Yuzyıl dizisi ile ilgili hazırlamış olduğu kanun teklifini, AK Parti Grubu’na teslim etti ve katılmış olduğu bir televizyon programında Ocak ayında Meclis’te goruşmeye başlanılacağını duşunduğunun dile getirerek Muhteşem Yuzyıl’ın 2013 yılında kaldırılacağını soyledi.
“2013 yılında Muhteşem Yuzyıl yayından kalkacak” diyen Saral, dizi hakkında şoyle bir acıklama yaptı:
“Bu dizinin zaten biteceği yonunde bilgiler geldi kulağımıza. Başbakanımız bunu gundeme getirdi kanun teklifi vermedik. Uzun zamandır bu bizim gundemimizdeydi. Yani ben Başbakan soyledikten sonra bu calışmayı yapmadım. Uzun zamandır bize gelen e postalar var. Secim bolgelerimize gittiğimizde insanlar bize ‘Bu diziler yuzunden cocuklarımızı tarihini, atasını tanımıyor’ diyorlar. Genc bir cocuk ‘Kanuni boyle miydi, Allah belasını versin’ diyor. Buna inanıyor cocuk. Bunları bize aileler soyluyor.”