Sevgili melekler, gectiğimiz haftalarda Muhteşem Yuzyıl dizisinden bir karakter daha kaydı gitti. Haftalardır beklenen Pargalı nasıl ve ne zaman olecek sorusunun cevabı da boylece verilmiş oldu. Kanuni'nin şupheleri ve guvenini kaybetmesinin ardından Pargalının da sonu geldi. Bu sayfamızda sizlere şimdiye kadar Pargalının dizi boyunca birkac kez soylediği "Ben İbrahim" şiirini yayınlıyoruz...

Cennetle cehennemin arasında bir yerdeyim. Araftayım.
Benim omrum boyle mi nihayet bulacak ?
Sizin yuzunuzu gorduğumde cennetinizin bahceleri acılıyor. Saadete doğru yuruyorum. Sizden uzakta cehennem ateşleri sarıyor ruhumu. Yanıyorum. Kadere isyan ediyorum.
Ben İbrahim . Pargadan 10 yaşında devşirilen, Donme İbrahim.
17 sinde Şehzade Suleyman’ın şahincibaşısı, 25 inde Sultan Suleyman Han Hazretlerinin hasodabaşısı, 28 inde hunkarının vezir-i azamı, iktidarın ortağı İbrahim.
Cenneti cehennemi hep icinde taşıyan, kendi şeytanıyla dost, postun şeyhiyle muttefik ama hep tetik .. Araf’ın yuce kapısının sadık bekcisi ; kapıkulu İbrahim. Sultan Suleyman’ın mahreminde, sırrında ama hep sınırda olan İbrahim. Hunkarının derin gozlerinde her gun kendi cenazesini seyreden İbrahim. Sultanının gozlerine baktıkca olume koşarak giden İbrahim ! Olumune kaza namazları kılınan, İbrahim ..
Ben Pargalı Rum Balıkcı Manolis İle, Venedikli Sofia’dan Doğma,
Parga’dan 10 Yaşında Devşirilen, Donme İbrahim…
Adım Neydi, Hangi Dilde Ne Anlama Geliyordu, Unuttum. Unutmak Ozgurluk.
Yoksa Bırakmıyor Kalbini Adını Aldığın Dil, Uzerinde Yurumeyi Oğrendiğin Toprak.
Ben İbrahim… Parga’dan 10 Yaşında Devşirilen Donme İbrahim…
Donmek Nasıl Birşey. İnsan Nereye Doner. Donduğu Yer Neresidir.
Geriye Donmek Var Mıdır, Mumkun Mudur. Yoksa Kader Sadece İleriyi Mi Gosterir.
Geldiğin Donduğun Yer Orda Mıdır, Bekler Midir. Baksan Gorur Musun.
Kalbin Donerken Pusulan Mıdır. Gectiğin Yerleri Unutmadan Aynı Yerlerden Gecerek Evin Yolunu Bulabilir Misin.
Yoksa Dondum, Değiştim, Geldiğim Dediğim
Her Yerde Ve Dilde Ve De Dinde Hala Donme Misindir.
Donmek Kabiliyet Değil, Zaruret Midir İbrahim…