Gunumuzde verilerimiz bizim icin onemli oluyor. Fiziki depolama guzel ancak bozulma imkanı var. Bende duşundum, kısada olsa bulut sunucularını araştırdım. Sizinle paylaşmak istedim.
A: Dropbox
1- Python, Go, Rust ve CoffeeScript dilleri ile yazıldı.
2- Acılış tarihi 11 Eylul 2008
3- Ucretsiz olarak verdikleri alan 2 GB.
4- Torrent gibi paylaşımı kullanıcıdan izinsiz bir şekilde gibi her yere yaymaz. Sadece kullanıcının izin verdiği ogeler paylaşılır.
Not: 2 GB alan cok az. Guvenlik onlemlerini pek oneme aldıklarını sanmıyorum. Cok ismi duyulan bir şey değil. O yuzden bunu tavsiye etmiyorum.
B: Mega
1- 19 Ocak 2013 tarihinde piyasaya suruldu.
2- 50 GB alan veriyorlar.
Not: Baya hızlı. Guven konusunda guveniyorum fakat uzun zaman girmezseniz hesap siliniyor.
C: Google Drive
1-15 GB alan veriyorlar.
2- 105 dilde destek veriyorlar.
3- Python ve Objective-C dilleri ile yazıldı.
4- 24 Haziran 2012 yılında cıktı.
Not: Dunyanın en cok kullanılan depolama alanı diyebiliriz. Fotoğraf, video, belge gibi şeyler barındırılabiliyor. 15 GB hemen bitmiyor. 1 haziranda fikir değişmez ise 15 GB alanı yiyecek. Eğer fikir değişirse fotoğraf ve video icin sınırsız depolama alanı olacaktır.
D: Yandex Disk
1- Nisan 2012'de cıktı.
Not: Bilgisayara yuklendimi virus gibi kalkmıyor. Tavsiye etmem.
E: pCloud
1- 10 GB alan veriyor.
Not: Diğerlerine nazaran iyi bir alan veriyor ancak indirme hızı cok duşuk.
F: OneDrive
1-5 GB alan veriyor.
Not: Alanı yuksek olursa cok iyi bulut depolama uygulaması olur.
G: iCloud
1-12 Ekim 2011'de piyasaya suruldu.
Not: Aslında guzel bir uygulama ama alan gerekiyor. Bence para vererek alan satın almaya gerek yok. Dual Drive USB Bellek alın ve kullanın.
Yanlışım varsa ozur dilerim. Aklına takılan bir sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.