Oncelikle merhabalar, yeni bir site kurdum ve uzerinde baya uğraştım her gun yeni bloglar paylaşmaktayım orneğin kripto paralar ile ilgili oyunlar, haberler vb. konuları bloğumda değiniyorum. Fakat şoyle bir hata yaptım en azından (forumlarda okuduğum kadarıyla hata). Hatalarımdan biri siteyi kurar kurmaz başka platformlardan hit cekmeye calışmak oldu. Ve bu sayı organik hit'in uzerine cıkılmaması konusunda bircok konu gordum. Direct veya ref linkleri biraz tehlikeli olduğunu oğrendim. Fakat siteyi ocak ayında kurdum ve hit olarak sadece "Steam" ve "Facebook" da bloglarımı paylaşarak cektim.

Aşağıda fotoğrafları incelemenizi isterim. Sorun nedir? 16 Ocak tarihinde AdSense'ye başvurdum. Ama ikinci bir hesabım olduğu icin reddedildi ve o hesabı kapatıp kurduğum siteye yonlendirdim ve 24 Ocak tarihinde guzel bir haber aldım. Fakat guzel haber birkac gun sonra arkasından kotu bir haber getirdi. Cektiğim hitlere hicbir zaman "Reklamlara tıklar mısınız?" tarzında bir şeyler yazmadım bu tur eylemlerin yasak olduğunu YouTube'dan cok iyi bildiğim icin bu tur yola başvurmadım. Sadece sitemin linkini Profil ve Gruplarda paylaştım.

Ardından siteyi kurduktan sonra kesinlikle google news'e uye olmam soylendi ve oldum bayada goruntuleyen oldu tabii ilgilerini cekmediği icin cok az bloglara tıklayan oldu. Tabii bu onemsiz her neyse konuya gecelim..

Oncelikle mail adresime gelen mailler:

Sorun şu ki AdSense'ye giriş yaptıktan sonra "Gecersiz trafiği onleme hakkında daha fazla bilgi edinin." bolumunu okudum. Ve trafiği bu surecte inceleyeceklerini blog paylaşmaya devam edilmesi yazıldığını oğrendim. Blog icin gunde 1-2 konu paylaşmaya devam ettim her zamanki gibi. Fakat son gunlerde artık umidim kalmamıştı ve soğumuştum ve 2-3 gun bir şey paylaşmadım. Zaten trafikten de anlaşılacağı uzere.

Ama dun AdSense hesabımı kontrol ettiğimde "ads.txt kazanclarınız tehlike altında ekleyin" tarzında bir uyarı gordum. Ve "Gosterebileceğiniz reklamların sayısı sınırlandırıldı" yazısı gitmişti ve sevinmiştim. Her şeyi yaptıktan sonra siteye AdSenseden aldığım reklam kodlarını ekledim ve birkac saat ile birkac gun optimizasyon surebileceğini soyluyordu klasik olarak. Fakat geceye yakın bir mail aldım ve hicbir şey yokken tekrar boyle bir uyarı verdi. Anlamadığım hicbir hit yokken ve organic hit cekmeye devam ettiğim sure de neden once kaldırılıp sonra tekrardan geri geldi uyarı?

Uyarı:

Google News toplam gosterim:

Reklam engeli gelmeden once kazanc ve gosterim sayısı:

Arama konsolu 28 gunluk gosterim:

Siteye eklediğim reklam stilleri: "Otomatik reklam da acık."

Ve gelelim trafik bolumune:

Mail'e gelen o uyarıdan sonra Facebook gruplarında + Steam profilde URL desteğini kaldırdım cunku artık oradan trafik gelmemesi lazımdı. Gelirse bile sadece Twitter ve Facebook sayfam uzerinden gelebilir maksimum olarak cunku konuları paylaşıyorum 1 kez o kadar.

Direct oranı oldukca yuksek fakat anlamadığım steam veya herhangi bir platformdan cekmeme rağmen bu hitleri neden Direct olarak saymakta Ref olarak değil de?

Yani bu imkansız bir şey en cok facebook uzerinden gelmiş imkanı bile yok anlayamadım.. Tabii artık bir onemi yok hit almayı bıraktım o tur yerlerden artık gelmemekte zaten.

Sorun ne sizce? Bu olaylardan anlayan arkadaşlar var ise yorumlara bekliyorum. Yardımınız gerekli anlamadığım cok şey var.