Merhaba,
Sunucu kurmak bazenleri işkence halini alıyor. Port acmak işe yaramıyor, ping oluyor, sıra bekleyecek oluyoruz. Bunlarla karşılaşmamak icin evde kendi sunucumuzu acıp arkadaşlarımızla nasıl oynayacağımızı gostereceğiz.
Oncelikle Minecraft sunucusunun calışacağı Java dosyalarını indirmeliyiz. Sisteminizde Java yuklu olmalı, ben guncel LTS surum olan 11'i oneriyorum. Zira Paper da 1.17'de Java 8'e destek vermeyeceğini acıkladı.
Eğer ellenmemiş surum istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. MCVersions.net - Minecraft Versions Download List
Eğer performansı arttırılmış surum istiyorsanız Paper, Spigot vs indireceksiniz. Ben Paper gostereceğim. Downloads – PaperMC

Elimizdeki JAR dosyasını bir dosya icine atıyoruz ve adını server olarak değiştiriyoruz ve bir text dosyası acıp adına rastgele bir şey koyuyoruz ve uzantısını .bat olarak ayarlıyoruz. Sağ tık yapıp Duzenle diyoruz ve dosya icine şunları yazıyoruz:
Kod:Panoya kopyala
java -Xms1G -Xmx1500M -jar server.jar pause

Burada bahsedilmesi gereken birkac parametre var. Xms, Java'nın calışmaya başlarken aldığı RAM miktarı, Xmx ise calışma sırasında alabileceği maksimum RAM miktarıdır. 32 bit sistemlerde genel olarak 1,4 ila 1,6GB arası RAM kullanabilir Java. Olması gerekenden fazla değer verirseniz size Heap hatası verecektir. O durumda değerlerle biraz oynayın, duşurun ve tekrar deneyin.

Calıştırdığınızda oncelikle Vanilla JAR'ı indirecektir Paper. Biraz zaman alabilir internet hızınıza gore. İndirip calıştırdıktan sonra bize EULA ile ilgili bir hata verecektir. Burada ise klasore gelip eula.txt'nin icindeki false'u True'ya ceviriyoruz. Kod:Panoya kopyala
eula=false -> eula=true

Bir kere daha BAT dosyasını calıştırırsak bize guzel bir arayuzle sunucumuzu gosterecek. Eeğr değiştirmek istediğiniz bir ozellik olursa klasorden server.properties kısmından ayarı değiştirmeniz ve yeniden başaltmanız yeterli.
ngrok.com sitesine gidip uye oluyoruz, ngrok'un işletim sisteminize uygun surumunu indiriyorsunuz.

Bizi attığı sayfadan gorduğunuz karalı yerdeki şifreyi kopyalıyorsunuz. Bu bizim sonra kullanacağımız şifre. İndirilen exe'yi calıştırdığınızda karşınıza hata gelecektir, yeni satıra Kod:Panoya kopyala
ngrok authtoken (Size Verilen Şifre)

yazıp Enter'lıyorsunuz. Sıra ise localhost'ta calışan Minecraft sunucusunu Dunya'ya acmaya geldi. Yine aynı ngrok sekmesinin icine bu kodları giriyoruz. Kod:Panoya kopyala
ngrok tcp -region eu 25565

Burada ise 25565. portu yani Minecraft'ın default calıştığı portu acmış olduk. Ardından gelen ekranda bize Minecraft'ta girmemiz gereken sunucu linkini veriyor.

Benim durumumda girmemiz gereken link 0.tcp.eu.ngrok.io:15112.

Şimdi, bu sunucuya herhangi biri link yazarak girebilir. Rastgele bile olsa bu oldukca sık denk geliyor. Bu yuzden Whitelist eklemeliyiz, yani hangi oyuncuların girebileceğini secmeliyiz. Komut satırına whitelist on yazıp Whitelist'i acıyoruz. Ardından sunucuya girmesine izin verdiğimiz her bir oyuncuyu şu şekildeWhitelist'e ekliyoruz. whitelist add (Oyuncu Adı). İstediğiniz herhangi bir komutu bu satırlardan / kullanmadan yazmalısınız. Eğer oyun icinde komut calıştıracaksanız / kullanmalısınız.

GitHub - milio48/serveo: Serveo port forwarder, ngrok alternative Serveo port forwarder, ngrok alternative. Contribute to milio48/serveo development by creating an account on GitHub.
github.com

Bu linkten Serveo.exe'yi indirip calıştırmalısınız lakin Kaspersky hata veriyor, o yuzden Serveo'dan uzak durmanızı oneririm. Ne olur ne olmaz.