Merhaba değerli forum uyeleri. Bugun sizlere tanıtmak ve anlatmak istediğim bir VPN serisi olan Torguard'ı tanıtacağım. Bu VPN servisinden herhangi bir cıkarım yok. Şahsen cok memnun olduğum icin hem sizin aklınızdaki soruları gidermek hem de Turkiye'de yaşayan bireylerin en buyuk ihtiyacı olan VPN servisi hakkında bilgilendirme yapacağım.

VPN nedir?
Aslında Turkiye'de VPN servisleri en cok yasaklı sitelere girmek amacı ile kullanılsa da bundan daha buyuk bir işlevi var. Sanal ozel ağ yani İngilizce anlamı olarak Virtual private network bizi farklı ağlara yonlendirerek gercek IP adresimizi internet uzerinde gizlememizi sağlar. Sadece IP adresimizin internet uzerinde gizlenmesini sağlamaz ek olarak bağlantımızı şifreleyerek 3.şahısların ne yaptığımızı gormesini engeller.

Neden VPN kullanmalıyız?
İnternet uzerinde gercek kimliğimizi gizlemek ve gercek lokasyon bilgilerimizi 3.şahıslar ile paylaşmamak adına kullanabiliriz. VPN kullanarak gecikme değerlerimizin en duşuk olduğu sunucuya bağlanıp yanlış sunucuya yonlendirilmemizi engelleyebiliriz. Bu sayede Online oyunlarda ping değerimizi duşurebiliriz fakat bu her zaman işe yaramaz. Standart internet protokollerinin uzerinde fazladan koruma eklemek amacı ile kullanabilirsiniz. Turkiye'de erişim yasağı bulunan sitelere erişmekte kullanabilirsiniz. Torrent uzerinde indirme yaparken IP adresimizin gizlenmesini sağlayabiliriz. Hatta zaman zaman hız artışı sağladığını şahsen gorduğum olmuştur. Neden ucretsiz VPN'ler yetersiz?

Belki tek seferlik işleriniz icin ucretsiz VPN'ler yeterli gelse de uzun kullanımda ucretsiz VPN'ler yetersiz geliyor. Bunun sebepleri ise şu şekilde:
Sınırlı indirme ve yukleme hızları. Sınırlı indirme ve yukleme kotaları. En guclu şifreleme turunu desteklememeleri. Bilgilerinizi coğunlukla 3.şahıslar ile paylaşmaları. Netflix, Amazon Prime gibi servislerde yakalanmaları. Guvenilir olmamaları. VPN ucretleri pahalı değil mi?

Sizin gibi ben de bir sure boyunca ucretsiz VPN'ler kullandım ve uzun kullanımlarının sonucunda bu VPN'lerin yetersiz ve sinir bozucu olduğunu anladım. Ucretsiz VPN'lerden bircoğu zaten log dosyası tutuyor bu da direkt olarak kullandığınız VPN servisini guvensiz hale getiriyor. Bunun dışında kullandığım VPN servislerini sıralamak istiyorum; Express VPN, nord VPN, surfshark ve cyberghost kullandım. Bu VPN servislerinin kendi aralarında avantajları ve dezavantajları var fakat hepsinin en buyuk dezavantajı ise ucretleri. Ortalama aylık 12 Dolar/86,20TL ( 1 dolar - 7, 18) gibi bir ucreti var bu ucret bir Amerikan vatandaşına az gelebilir fakat bir Turk vatandaşı icin cidden yuksek bir değer.

Hangi VPN servisini onerirsin?
Kendim yaklaşık 8 aydır Torguard'ı kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Ucret olarak yukarıda yazdığım VPN'lerden yarı yarıya ucret alıyor ve 6 aylık olarak 15 dolar oduyorsunuz. Bunun dışında en iyi şifrelemelerden olan wireguard bağlantısını destekliyor. Detaylı bilgi icin isterseniz sitesine kendiniz goz atabilirsiniz. Duzenli %50 indiriminizi "tomspark" kuponunu kullanarak alabilirsiniz.