Bu konu; Şehzade Mustafa Olume Adım Adım Yaklaşıyor hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, Muhteşem Yuzyıl'da bu gece heyecanlı bir bolum daha bizleri bekliyor. İbrahim Paşa'dan sonra Şehzade Mustafa'nın da adım adım olume yaklaştığını gorduğumuz dizinin gecen haftaki bolumunde, askerlere altın dağıtan Şehzade Mustafa'nın bu tutumu Kanuni tarafından hic de hoş karşılanmamıştı. İşte bu gece izleyeceklerimiz...

Malkocoğlu hakkında yayılan dedikodu sarayı birbirine katıyor. Şehzade Mustafa'nın vereceği karar ise hayatına mal olabilir!

Suleyman, altınları saklayan kardeşlerinden hesap soruyor. Aniden gelen Malkocoğlu’nun soyledikleri herkesi şaşkına ceviriyor. Hatice’nin masum olduğuna inanmayan Suleyman, onu evlendirme kararı alıyor. Şehzade Mustafa’ya ise isyanı bastırma emri veriliyor. Yollara duşen Mustafa, hayatına mal olabilecek bir karar veriyor! Rustem Paşa’nın, Malkocoğlu hakkında yaydığı dedikodu sarayı birbirine katıyor. Hurrem onu suc ustu yapmak icin gittiği yerde buyuk bir şok yaşıyor!

Suleyman, altınların saklanmasıyla hayal kırıklığına uğrar. Malkocoğlu’nun da meseleye dahil olması herkesi şaşırtır. Hatice, Şah Sultan’ın arkasından iş cevirdiğini duşunur. Suleyman ise Hatice’yi mesul tutar ve onu evlendirme kararı alır.

Mihrimah, aşkına karşılık beklediği Malkocoğlu’ndan nihayet cevap alır! Olan bitenin farkında olan Rustem, Malkocoğlu’nu saf dışı bırakmakta kararlıdır. Haremde yayılan bir dedikodu, Mihrimah’ı delirtirken, Şah Sultan icin bir fırsata donuşur.

Mustafa’ya ise isyan bastırması icin emir gelince, yola cıkar. Hurrem bunu oğrenir ve Rustem’e bir gorev verir. Mustafa’nın yanına giden Rustem, onu hataya zorlar. Mustafa verdiği bir kararla, kaderini Suleyman’ın ellerine bırakır.

Hurrem ise haremde yayılan dedikoduyla harekete gecer. Malkocoğlu’nu koşeye sıkıştırmak isterken, karşılaştığı manzarayla neye uğradığını şaşırır.