Merhabalar ben Ozan;
Sorum şu. Ben uzun zamandır bir e ticaret sitesi (C2C) acmayı duşunen birisiyim ve kendime ve projeme uygun bir domain adını bulmuştum bundan birkac ay once de sahipsizdi. Yakın tarihte alınmış siteye girdiğimde de Bido (.) Nokta com adresli bir acık arttırma sitesinden alınabileceğine yonelik bir bulguya rastladım. Normalde bu tur işe girmem ama sağlam bir isim olduğundan almak istiyorum guvenebilir miyim ve bu alışverişi nasıl gercekleştirebilirim? Oğrenciyim, kendime ait bir sermayem ya da bir gelir kaynağım yok para bulmam biraz guc.

NOT: Site alt kısımda şunları belirtmiş ""Disclaimer: The existence of this form does not constitute an offer to sell this domain, and the owner of this domain is not otherwise stating any concrete intention to sell the domain. By hereby submitting a request for information and/or a purchase offer you are acting as the sole initiator of a possible transaction between you and the owner of this domain."" yani anladığım kadarıyla alıcıyla beni buluşturuyor 15 $ teklifte bulundum ve e-mail adresimi yazdım gerisini satıcının insiyatifine bırakmış bir site de 150 TL gibi bir parayı riske atamam bana guvenilir bir şekilde bu ticareti gercekleştirmem icin bir yontem soyleyebilecek varsa sevinirim satıcı ile iletişime gectikten sonraki surecte meydana gelecek alışveriş olduğundan domain adını almak icin kullanabileceğim bir odeme yontemi var mıdır, burada kendimi tekrar etme nedenim ciddi bir şekilde domain adını dolandırılmadan aracılara yuksek rakamlar vermeden elde etmek istememden dolayı.

15 Dolarlık teklifim sonrası satıcıya yazdığım yazı (İngilizce olarak Turkce halini gormektesiniz);
Merhabalar, birkac ay once bu alan adresini sorguladığımda, bir sahibi yoktu ve siz onu satın aldınız, bu yuzden cok fazla ilgilenen kişi olacağını duşunmuyorum. Turkiye'den cok fazla butcesi olmayan bir lise oğrencisiyim ama bunu istiyorum ve uygun bir fiyat bekliyorum. Benimle iletişim kurmak icin: Xxxxxxx (e-posta adresim)
(Evet bir acık arttırma da boyle bir davranış mubalağa ama fazlasıyla kafama takmış durumdayım cunku ellerimden kayıp giden alınmamış iyi bir domain adresiydi)