5 Ocak Carşamba akşamı ekranlara gelecek olan Show Tv'nin başlamadan adından soz ettiren dizisi Muhteşem Yuzıl bakalım beklenilen retingleri alacakmı

Show TV'nin iddialı dizisi "Muhteşem Yuzyıl"ın fragmanından yola cıkan iki televizyon yazarı ilk izlenimlerini yazdılar...
Sina Koloğlu/Milliyet Cadde
‘Muhteşem Yuzyıl’; bana ‘Kralice Elizabeth’i hatırlatıyor
Show TV’nin yeni dizisinin fragmanını izlerken batı menşeili saray entrika filmleri gozumun onune geldi. İlk aklıma gelen de nedense ‘Kralice Elizabeth’ oldu. Hızlı sahneleri ve başarılı dublajıyla hemen dikkati cekiyor. “Kosem Sultan batılıların da pek seveceği kıvama gelir mi?” diye sormuştum. Sanki bu dizideki Meryem Uzerli bu havayı veriyor.
Muzik ise biraz bu havaya ‘yabancı’ geldi. Mehter marşından yola cıkılıp ‘senfonik rock’ havasında, gorkemli bir muzik yapılsa dizinin gorseline pek uyardı. ‘Muhteşem Yuzyıl’ ‘populer kultur soslu’ başarılı bir tarihi dizi olması en buyuk dileğim. Taylan Biraderleri severim, dizinin başarılı olmasını bu acıdan da istiyorum.
Mesut Yar/Posta
Suleyman oyle konuşmasın!
Deli Saraylı'nın aniden hayatımızdan cıktığı Show TV'de başka bir saray dizisinin başlıyor olması cok ironik. Ama bu işler boyle; gidenin yeri boş kalmıyor...
Muhteşem Yuzyıl hazırlığını aylar once ilk bu koşeden okuduğunuz bir projeyken artık dizi aşamasına geldi. Etkileyici fragmanları birbiri ardına donmeye başladı Show ekranında...
Cok uzun sure Hurrem Sultan’ın kim olacağı tartışıldı. Ve sonunda Almanya doğumlu bir Turk oyuncuya kaldı rol. Bu arada bir de bilinmeyeni acıklayalım; neredeyse Hurrem'in anavatanı Ukrayna'ya kadar gidecekti yapımcı TİMS şirketi. Neyse...
Fragmanlarda kulağı tırmalayan bir sesi var Halit Ergenc'in. İhtişam vermek icin (Kanuni Sultan Suleyman'ı canlandırıyor) sesini kalınlaştırarak konuşmuş. Belki kulak tırmalamak ağır oldu ama sakil durduğu kesin...
Dilerim dizide de aynı hataya duşup cizgi film izliyormuşuz hissine kapılmamıza neden olmaz. Şimdiden hayırlı olsun diyelim...