gulfem hatun gulfem hatun muhteşem yuzyıl muhteşem yuzyıl selen ozturk
Muhteşem yuzyıl, Muhteşem yuzyıl kanuni, Muhteşem yuzyıl hurrem sultan, Muhteşem yuzyıl gulfem hatun, gulfem hatun kimdir, kanuni sultan suleymanın ilk eşi,

Muhteşem Yuzyıl dizisinde Kanuni Sultan Suleyman'ın ilk eşi Gulfem Hatun'u canlandıran Selen Ozturk ile yapılan roportaj kızlar...

Selen Ozturk dizideki adıyla Gulfem hatun dizide Kanuni Sultan Suleyman’ın ilk eşini canlandırıyor.Annesi Kıbrıslı, babası Uşaklı. Herkesin calıp, soylediği hatta oynadığı bir ailede buyumuş Selen Ozturk. Cocuk yaşta butun sosyal aktivitelerin başını cekmiş. 2004 yılında da Hacettepe Universitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuş. Ardından da tası tarağı toplayıp İstanbul’a gelmiş ve tiyatro yapmış. Şu anda ‘Muhteşem Yuzyıl’da Kanuni Sultan Suleyman’ın ilk eşi Gulfem Hatun’u canlandırıyor.

Gulfem Hatun, cocuğu olmuş, eşini başka kadınlara kaptırmış biri. Harem deyince akla entrika geliyor. Gulfem tum bu entrikaların arasında nasıl bu kadar sakin kalabiliyor?
Cok gozlem yapan, her şeyin farkında olan ve olgun bir karakter Gulfem. Tarihte de cok saygın biriymiş. Entrikanın ve hırs dunyasının arasında suskunluğunu koruyabiliyor. Cocuğu olmuş ve olumle yuzleşmiş. O nedenle onun hayatında bazı şeylerin oneminin yeri değişmiş. O, yersiz bir cekişmenin icinde olmaz.

İki kadın gozunun onunde bir zamanlar eşi olan kişi icin kavga ediyor ama Gulfem Hatun’un sesi cıkmıyor. Bu sakinlik sizi cıldırtmıyor mu?
Selen olarak deliriyorum tabii. Ben olsam o kadınlara “Yeter kesin artık” derdim. Ama yine o savaşın icine girmezdim. Gulfem Hatun’un sessizliğinde cok şey yatıyor. Ben de Gulfem gibi hayatta cok dengeleyici biriyimdir. Patlamaya hazır bir durum varsa ben sakinleştiriciyimdir. O nedenle kendime benzetiyorum Gulfem’i. O yanımı da kullanıyorum.
Gulfem sessiz ama sizin yuzunuzden gulucuk eksik olmuyor.
Gulfem’in aksine kahkahasız bir gunum bile gecmez. Hayatın şenlikli, eğlenceli tarafından bakmayı severim. Kolay kolay bunalıma girmem.

Peki, nasıl Gulfem oldunuz?
Dizinin genel koordinatoru Nermin Eroğlu ve Taylan Biraderler’le daha once calışmıştık. Nermin Eroğlu arayıp, “Tim’s Production’la bir donem dizisi cekeceğiz” dedi ve goruşmeye cağırdı. En son dahil olanlardan biriyim.
Bu dizide Gulfem Hatun karakterini canlandırmasaydınız, kimi oynamak isterdiniz?
Gulfem dahil her rol o kadar guzel yazılıyor ki, ben Kanuni’yi, Pargalı’yı hatta Matrakcı’yı bile oynamak isterdim.

Kanuni ve Hurrem’in mi yoksa Pargalı İbrahim ve Hatice Sultan’ın aşkını mı desem?
Tabii ki, Pargalı İbrahim ve Hatice Sultan aşkını secerim. Onlar cok saf, guzel ve derinden giden bir aşk yaşıyorlar.