hatice sultan gelinlik hatice sultanın gelinliği sultan gelinliği ın ın gelinligi
Hatice sultan,pargalı ibrahim,duğunu,gelinliği,evlenecekmi,hatice sultan kimdir,pargalı ibrahim kimdir,hayatı resimleri gibi merak ettiğiniz konulan cevaplarını sizler icin paylaşıyorum

Evet arkadaşlar uzun bir suredir merakla beklediğiniz Hatice Sultan ve Pargalı İbrahim'in duğunu 4 Mayıs Carşamba akşamı bolumunde gercekleşiyor.Sonunda bu karasevdalı aşıklar muratlarına ererken ben de sizlere bu muhteşem duğunle ilgili bazı ayrıntıları aktarmak istiyorum.İşte Hatice Sultanın gelinliği

Gelinliğe bakıpta sakın rengi icin şaşırmayın cunku o donemlerde beyaz gelinlik henuz yoktuBakın duğunle ilgili ne gibi hazırlıklar yapılmış

'MuhteŞem Yuzyıl' dizisinin bu hafta ekranlara gelecek olan bolumunde Hatice Sultan ile İbrahim Paşa'nın beklenen duğun sahnesi icin kamera onu ve kamera arkasında 500 kişilik ekip calıştı.

Halit Ergenc, Nebahat Cehre, Meryem Uzerli, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu ve Selma Ergec'in rol aldığı dizinin duğun sahneleri 4 gunde cekildi. 150 kişilik kamera arkası ekibinin calıştığı sahneler icin Avrasya Sirki'nden ip cambazı, demir buken adamlar, tahta bacaklılar, labutcular ve yılan getirildi.

Ayrıca sahneler icin kocekler, gureşciler, matrakcılar ve okcular hazır bulundu. Osmanlı doneminde gelinliklerin kırmızı renkte olmasından dolayı Selma Ergec'in canlandırdığı Hatice Sultan karakteri icin de kırmızı gelinlik tasarlandı.

4 gunde dikilen gelinliğin başlığı ise kristal yarı değerli ve değerli taşlar ile 1 haftada hazırlandı. Duğun icin toplamda 80 kostum dikildi.