Masterım icin yurtdışına gidecek olmam ve işlere yetişememem dolayısı ile hosting şirketimi devredeceğim.
================================================== ========
Muşteri Potansiyeli
Mevcut muşterilerimiz arasında bircok onemli firma ve devlet kurumu vardır. Senelik peşin odeme yapan muşterilerimiz devretme işlemi sonrasında bir odeme yapmayacaktır. Aylık odeme yapan muşterilerimizin Şubat ayı itibari ile odemelerini devralan kişi alacaktır. (12 Mart tarihine kadar turkiyede olduğum icin devralacak kişiye yardımcı olacağım bu tarihe kadar) Muşterilerin coğu saygın kişilerden oluşur. %95i ile senelik anlaşma yapılmıştır. Ayrıca alacak kişinin istemesi durumunda devam eden bazı tasarım projeleri de gelirleri ile birlikte devredilecektir.
Mali Durum
Giderler = Makine kiraları (2x150$ = 300$)
Gelirler (WEB HOSTING)
24 Adet WebHosting (11tanesi senelik odeme yapmış)
13 Tanesi aylık 7$ ila 14$ arasında değişen ucret oduyor
Toplam Aylık girişi = 107$
Gelirler (IRCD SERVER)
7 Adet Ircd Hosting (tamamı aylık odeme)
7 Tanesi aylık 20 ila 70YTL Arasında bir ucret odemekte
Toplam Aylık Girişi = 210YTL
Gelirler (GAME SERVER)
3 Adet Game Server (tamamı aylık odeme)
2 tanesi Aylık 200$ Diğeri aylık 200Euro odemekte
Toplam gelir 400$ + 200Euro
Gerlirler (RADYO+BNC)
3 Adet Radyo = Aylık toplam 90YTL
21 Adet BNC = Aylık toplam 105YTL
Toplam Gelir = 107$ + 400$ + 200EURO + 405YTL
Toplam Gider = 300$ (istenirse bunlar tek makineye alınarak gider 150$a inebilir. Yaptığım bazı testler ve araştırmalar sonunda 2048Linux bir makinenin bunları rahat kaldırabileceğini gordum. Dileyen olursa taşıma işlemini ben yapabilirim. (ASP Hosting şu an mevcut olmadığı icin bir sorun yaşanmaz)
Bunların Haricinde
Şirketin Paypal ve 2Checkout kayıtları yapılmıştır. Extra bir masraf odemek zorunda kalmazsınız.
Paypal = 184$
2Checkout = 250EURO
tutarındaki bir bakiyeyi de cekmeden devretmeyi duşunuyorum.
Şirkette Bulunan Makinelerin Ortak Ozellikeri
Linux&Windows Dedicatedler icin gecerlidir. (toplam 2 adet)
Pentium4 2.8 (L2)
2048 MB-RaM
3000GB Bandwitdh(in) (aylık) (ortalama kullanım %22)
3000GB Bandwitdh(out) (aylık)(ortalama kullanım %20)
1Gbit Port
80GB X 2 SCSI HDD
Plesk Kontrol Paneli 100 Domains (dilenirse Cpanel'e geciş ucretsizdir)
Multihome Hat
3 Gbps – Above Net
2 Gbps – Cogent
1 Gbps – Savvis
1 Gbps – Time Warner
5 Gbps – Verio
1 Gbps – Williams
2 Gbps – XO
Mevcut muşterilerimin guvenliği ve bundan sonraki mutlulukları acısından devralacak kişiden bazı referanslar istiyorum. Bu işe yeni başlacayak olan ve hicbir bilgisi olmayanlar lutfen mesaj atmasınlar. Host ettiğim devlet kurumları ile yaptığım anlaşma neticesinde adıma leke surulmesini istemiyorum.
Şirket ismi muşterilerimin guvenliği ve huzuru acısından acıklanmayacaktır. Zaten bunun gereksiz olduğu kanaatindeyim. Sonucta alacak kişi bu makineyi mevcut muşteriler ile kendi bunyesine gecirektir. Şunu soyleyebilirim ki firmamız hakkında en ufak eleştiri/olumsuz yorum bulunmamaktadır.
2000-3000$ gibi ucuk rakamlar aklımdan gecmiyor. Bu işi profosyonelce yapacak birisini bulabilmek en oncelikli temennimdir. Satış işlemi oncesinde burada yazılan veriler resmi olarak belgelenecek ve satış noter kanalı ile gercekleşecektir. (Noter icin ortalama 100ytl tutarında bir maliyeti alıcı oder)
Lutfen fiyat sormayınız. Teklifinizi PM olarak atabilirsiniz. Oncelikli istediğim bu işi yapabilecek kapasitede insanlar ile goruşmek. Fiyat konusunda anlaşmak sorun olmayacaktır.
Extra sorularınız olursa PM ile cevaplayabilirim. Herkese iyi calışmalar dilerim.