Acık Kaynak İşletim Sistemi Nedir?
Bilgisayarlar ve cihazlarda kullanılan işletim sistemlerini iki grupta topladık. Acık kaynak kodlu işletim sistemi surekli olarak geliştirilmeye musait yazılımlar ve genelde ucretsiz olarak temin edilir. Temin ettiğiniz acık kaynak işletim sistemi sadece bilgisayarınıza kurup, kullanmakla kalmaz, bilginiz dahilinde sizde o işletim sistemini geliştirebilir, yeni ozellikler ekleyebilirsiniz. Ornek masaustu kısmına işinizi kolaylaştıracak sistemde omayan ozellikleri ekleyebilirsiniz. Tabi bunun icin oncelikle yazılım bilgimiz olması gerekir. Fakat Windows ve MAC OS gibi işletim sistemlerinde bu pek mumkun olmayıp, işletim sistemlerini oluşturan sayfalar şifrelidir.

İsmek Acık Kaynak İşletim Sistemi Kursu
Windows işletim sistemleri bildiğiniz gibi en duşuk fiyatı 100 TL gibi bir rakamdan başlamaktadır. Acık kaynak kodlu işletim sistemleri ile genelde ucretsiz olup, insanlar bu alternatifi değerlendirmektedir. Kurulum ve kullanımı Windows’a gore ciddi anlamda farklı olan Ubuntu, Pardus vs kurulum ve kullanımı icin başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gosteren Halk Eğitim Merkezi ve İstanbul’da yaşayanlar icin İsmek İşletim Sistemleri Acık Kaynak branşı ile kurulum ve kullanımı hakkında eğitim vermektedir. 72 Saat surecek olan bu eğitimlerde başta illetim sistemini ve yapısını tanımayı oğrenip, devamında bilgisayara kurulumu, ayarları ve temel duzeyde her bilgisayarda olması gereken ozellikleri eklemeyi oğreneceksiniz.

Kimler Bu Eğitimden Yararlanmalı?
Oncelikle İsmek’te eğitim alacaklar icin bu branşta 16-45 yaş arası bireyler icin olup, Windows’tan sıkılıp, Linux sistem kullanmak isteyenler icin ideal olup, aynı zamanda teknik servislerde calışan yada calışmak isteyenler icin mutlaka bilinmesi gerekli olup, format işlerinde her muşteri Windows istemiz. Bakarsınız bir muşteride linux bir işletim sistemi kurmanızı isteyebilir. Tabiki ben onu bilmiyorum diyemezsiniz. İsmek İşletim Sistemleri Acık Kaynak branşı aynı zamanda Halk Eğitim Merkezleri ile Turkiye genelinde herkesin yararlanmasını sağlamaktadır.

Kaynak: http://www.ismekkurs.com/acik-kaynak-isletim-sistemi-kursu