Merhaba arkadaşlar

SEVGİLİ YARDIMSEVERLER!TAM 1 HAFTA EVVEL BAŞLATTIĞIMIZ VE ASLA BU KADAR BUYUYECEĞİNİ DUŞUNMEDİĞİMİZ BU KAMPANYA İCİN BİZE VERDİĞİNİZ DESTEKTEN DOLAYI HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKURLER...NE YAZIK Kİ YOĞUN KATILIMDAN DOLAYI ARTIK İSTANBUL ADRESİNE KARGO KABUL EDEMİYORUZ..BUNDAN SONRA YAPACAĞINIZ YARDIMLARI ASAGIDA BELIRTILEN OKUL ADRESLERİNE YOLLAMANIZ ONEMLE DUYURULUR!!!

"Bir fotoğraf gondermişti Ağrı'dan bir hoca. Bir kız cocuğu. Karda montsuz ve patik uzerine terlik ile okula gelmiş. Hep oyleler ya... Aradık telefon ile. Cocuğu telefona vermesini istedik hocadan. Kıza ne istiyorsun bizden en cok dedik. Bot, mont ya da oyuncak cevabını beklerken icimizi paramparca yapacak cevabı aldık. "silgi, ben yanlış yazdığım zaman silecek silgiyi bulamıyorum" dedi. Birden toparlayıp kendimizi tamam guzelim onu alacağız zaten başka birşey istemiyor musun dedik. Mont veya ayakkabı gibi. " hayır hocam, ben soğuğa alışığım siz sadece silgi gonderin ne olur" diye bir cevap almıştık. O zamandan beri zaten kolları sıvamış durumdayız. Gecen ay tam 30 koli yardım topladım iş yerinde. Patronum da el attı işe. Ablam 2 gundur Filli Boya firmasından 3 okulun dış cephe boyasını yapma sozu aldı. Ama diyorum ya bu cocukların bir silgiye bile muhtac olmaları daha cok cevreye yaymamız gerektiği sonucunu cıkartıyor bize..."

Yuregin parcalandi dimi? Benim de.. O zaman okumaya devam!

Yukaridaki alinti benim bugun bir tesaduf eseri facebooktan yeni tanistigim biriyle yazismamdan kucuk bir parca, o birinin adi Ilker Kul.

Hikaye cogumuzun asikar oldugu bir hikaye aslinda. Ulkemizin dort bir kosesinde binbir zorluklarla, kar kis demeden, sirtlarinda hirka veya ayaklarini soguktan koruyacak dogru duzgun ayakkabilari olmayan; ya da defter kitap hatta silgi veya bir kursun kaleme bile muhtac olan minik bedenli ama koca yurekli cocuklarimiz.

Ilker Kul ve ablasi Buket Kul iki yildir kendilerini bu cocuklarin yuzune o isiltili gulucukleri kondurmak icin kollari sivayip calisan guzel yurekli insanlar. Yaptiklari ozetle bu ihtiyac sahibi okullari bulup okulun dis cephe boyasindan bir ogrencinin ayakkabisina kadar bir eksik listesi cikarmak ve yardim eli uzatanlardan bu malzemeleri alip gereken yerlere ulastirmak. Yetmiyormus gibi bir de Ilker Bey'in ailesindeki bayanlar yun alip cocuklara hirka bile oruyorlar! Kesinlikle para yardimi kabul etmiyorlar, simdiden soyliyim.

Aslinda yazilacak daha cok sey var ama kisa kesicem; sen de bu guzel seye ucundan kosesinden dahil olmak istiyor musun? Eger evet diyorsan yapabileceklerin cok basit aslinda;

1. Eger gucun yetiyorsa Ilker Bey'in hazirladigi eksik listesinden gereken malzemelerden birini veya birkacini tamamlamakta gonullu olabilirsin.

2. Belki aklina yaratici bir fikir gelir, yada bu okullarin ve cocuklarin ihtiyaclarinin giderilmesinde onayak olacak kisileri veya firmalari taniyorsundur, bunu paylasabilirsin. (Filli Boya gibi)

3. Bu event sayfasina arkadaslarini davet edebilirsin (ne kadar cok kisi duyarsa o kadar kapi acilabilir) FACEBOOK

4. Kendi facebook sayfanda veya varsa blogunda bu sayfanin linkini paylasabilirsin.

Bu hayatta birini mutlu etmek kadar guzel birsey varmi ya? Hele de o bir cocuksa! Su fotograftaki neseyle ziplayan tiplere bak! Hadi paylas hemen!

---------------------------------------------------------------

AMASYA MERZİFON KIZILEĞREK koyu ilkoğretim okulu YARDIM İSTEĞİ
zeynep Keyik

Amasyanın Merzifon ilcesinin Kızıleğrek koyunde oğretmenlik
yapıyorum.Okulumuzun defter,kalem,hikaye kitapları ve ana sınıfı icin
oyuncaklara ihtiyacı var.Okulun fizi durumuda cok kotu tuvaletler
kullanılamaz durumda ve boyaya ihtiyacı var.

05052527123
[email protected]

--------------------------------------------------------

CEVRECİK KASABASI CEVRECİK İLKOĞRETİM OKULU
TOKAT REŞADİYE

sinan sarac

Ben TOKAT -REŞADİYE-Cevrecik kasabası Cevrecik İlkoğretim Okulu’nda
mudur yetkili ve sınıf oğretmeni olarak calışmaktayım. Okulumuz TOKAT
REŞADİYE ilcesıne bağlı Cevrecik kasabasında bulunmaktadır.Kırsal
kesimdir ve bir cok imkandan yoksundur.1-2-3sınıfları 17 oğrencisi olan
bir ilkoğretim okuluyuz. Bildiğiniz gibi ilkoğretim okullarının odenekleri yok. Biz de bir cok sıkıntılar icinde okulumuzda bir cok işler yapmaya calışıyoruz.

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ
Okulumuzun ihtiyacları:

Hikaye kitapları
Ozellikle cocuklar icin kıyafet,ayakkabı,mont (eski ama temiz kullanilmis, yirtik olmayan saglam giyseiler de olur)
Ders icin kullanılabilecek her turlu materyal/ kirtasiye

ADRES:Cevrecik KASABASI REŞADİYE TOKAT
0506 474 29 03

----------------------------------------------------------------------
SAKARYA HENDEK BEYLİCE İLKOĞRETİM OKULU

Ben Sakarya’nın Hendek ilcesinin Beylice koyunde Turkce oğretmeni olarak gorev yapmaktayım. Okulum taşımalı gelen on bir koyun oğrencilerinden oluşmaktadır. Cok başarılı olan oğrencilerimin seviyelerine uygun (6,7,8. SINIF) okuma kitaplarına,test kitaplarına ve bir tane bile olsa bilgisayara ihtiyacları vardır. Okulumuza bin bir zorlukla edindiğimiz bilgisayarlar ne yazık ki calındı. Okulumuzda bir kutuphane bulunmamaktadır. Bu konuda ilgi ve desteğinize cok ihtiyacımız var.

Kucucuk yureklerin tertemiz dunyalarına ışık olmak isteyen herkese sonsuz teşekkurler. Yaptığınız en kucuk yardım bile geleceğimizde ışık yuzumuzde tebessum oluyor

Okulumuzun ihtiyacları şunlardır:
1. Ozellikle Turkce ve Matematik test kitabı,yaprak testler ve konu anlatımlı... kitaplar,
2. Fotokopi kağıdı
3. Fotokopi Makinası
4. 6,7,8. Sınıf oğrencilerinin seviyelerine uygun hikaye kitapları ve romanlar.

Bunlar dışındaki ihtiyaclarımız karşılandı. Lutfen bu konularda destek olmaya calışalım. 7 ve 8. sınıfların sınavları 5 Haziran'da olduğu icin kısa vadede toplanan kitapların hemen gonderilmesi yararımızadır. Saygılarımla....

Zubeyde Aksun
Beylice İlkoğretim Okulu
Sakarya / Hendek
Okul telefonu: 0264 664 00 29
Cep Telefonu:0505 770 25 54

[email protected]

---------------------------------------------------------------------------

MUŞ CATBAŞI İOO YARDIM İSTEĞİ

Oncelikle herkese ettiği yardımlardan dolayı gosterdiği cabalardan
dolayı teşekkur ederim. Muşun catbaşı koyunde calışıyorum. Okulumuz Merkeze yakın olmasına rağmen bircok ihtiyacı bulunmakta, biz oğretmen arkadaşlar elimizden geleni yapmaktayız fakat hepimizinde yapacağı yardımlar oldukca sınırlı.

IHTIYACLARIMIZ:

1)Her ceşit Kırtasiye malzemesi,
2)Giyim ve ayakkabı
3)Sınıflar icin ortu,korniş,perde vb.
4)oğretmenler olarak sınıflara pano felan yaptık ama halen pano
eksikliklerimiz var .
5)Kutuphanemizdeki kitap sayısı oldukca sınırlı kitap ve
ansiklopediler, testler,soru bankaları
6)Deney malzemelerimiz yok denecek kadar az olanlarsa zaten coğu kırık,
7)Okulun yapısı icin kilit,kapı kolu, vb
Bu kadar cok şeyi tek bir kişiden beklemek tabii olarak mantıksız
olur. Ancak bu listeden herhangi biri bile bizim icin cok
kıymettar.Eğer fazladan elinizde 1 tane bile varsa gondermeniz bizi
cok memnun edecektir.

İstiklal caddesi nokta kırtasiye merkez/MUŞ Adnan ALTUN

05063016165
[email protected]

-------------------------------------------------------------------------------
KİLİS POLATELİ OMEROĞLU İOO YARDIM İSTEĞİ
Emrah GEZEROĞLU

Merhaba,
Ben Kilis’in Polateli ilcesine bağlı Omeroğlu ilkoğretim Okulunda
gorev yapmaktayım.Okulumuz birleştirilmiş sınıflı ve tek oğretmenli
.1-2-3-4.5.sınıfları okutuyorum.Toplam 26 oğrencim var.Oğrencilerimin
velilerinin maddi durumu iyi olmadığı icin cocukların ihtiyaclarını
karşılamakta sıkıntı cekiyorlar..Amacımız koylerdeki bu oğrencilerden
en iyi seviyede eğitim verebilmek.

OKULUMUZUN İHTİYAC LİSTESİ:

1-2.3.4.ve 5. Sınıflar icin Hikaye Kitabı
Fotokopi kağıdı
Kırtasiye Malzemeleri

İLETİŞİM ADRESİ

KİLİS MERKEZ ALTIN UZUM MAH.DEREBOY CAD.NO:9 / 1
Omeroğlu İlkoğretim Okulu
Polateli/KİLİS

CEP Tlf:05068075536
[email protected]

Not: Alıntıdır konu, bizde yardım edebilir ve onların okuması icin elimizden geleni yapabiliriz diye duşundum