Engelliler İcin Bilgisayar Kursu
İstanbul Buuykşehir Belediyesi Hayat Boyu Oğrenme Merkezi İsmek aslında tum insanlar icin eğitim faaliyetleri yuruttuğunu biliyor muydunuz? İstanbul genelinde 240 kurs merkezi ile eğitim veren kurum aynı zamanda engelli vatandaşlarımız icinde onlara ozel merkezler acmıştır. Avrupa ve Anadolu yakasında yer alan İsmek Engelliler Merkezi onlarca branşta ucretsiz eğitim vermekte olup, onlardan biride Bilgisayar Kullanım branşı olup, hatta gorme engelli vatandaşlarımız icin bile bilgisayar oğretildiğini gorursunuz.
Eğitim 160 Saat Surmekte: Bedensel engelli vatandaşlarımız icin sunulan bilgisayar kursu diğer insanların ki gibi olup, 160 saat surecek eğitimlerden oluşmaktadır. İşletim sistemlerini tanıyarak başlayacağınız eğitimler kelime işlemci proğramları, İnternet, E-Posta yonetimi ve sunum yapmak icin gerekli eğitimleri icermektedir. Bu şekilde engelli vatandaşlarımız iş hayatına atılabilecektir.
Gorme Engelliler İcin Bilgisayar Kursu
İsmek Engelliler Merkezi sadece bedensel ve zihinsel engelliler ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda gorme engelli vatandaşlarımızın eğitimi icinde bir birinden gerekli branşları icermektedir. Onlardan biride gorme engelliler icin bilgisayar kursu olup, diğer eğitimlere gore biraz daha uzun surmektedir.
Eğitim 368 Saat Surmekte: Gorme engelli vatandaşlarımızın bilgisayar eğitimi F Klavya 1 ve F Klavye 2 şeklinde gercekleşmekte olup, ekran koruyucu proğramı ile gercekleştirilmektedir. 368 Saat surecek olan eğitim sureci icerisinde gorme engelli vatandaşlarımızın bilgisayarı duzenli bir şekilde kullanma, kelime işlemci yazılarımları ile dosya oluşturma ve tablolama oğretilmektedir. Aynı şekilde İnternet ve E-Posta yonetimi konusunda deneyimli hale gelerek iş ve istihdam konusunda onemli bir eşiği aşmış olacaklardır.
İsmek Engelliler Merkezi Nerede?
Bazı engelli vatandaşlarımız hayatına kimseye ihtiyac duymadan devam edebilir. Ornek aksayarak yuruyebilir, ama yuruyebilir. Boyle basit engeli olan arkadaşlarımız İsmekin normal kurslarından yararlanabilirler. İstanbulda Engelli Merkezi olarak şuan 3 merkez bulunmakta olup, ikisi Avrupa biri Anadolu yakasında Umraniyede bulunmaktadır. Dilerseniz aşağıda adres ve iletişim bilgilerini gorelim.
Arnavutkoy Engelliler Merkezi
Nene Hatun Mahallesi 783 Sokak No:8 Kat:2 Semt Konağı Cardaktepe
0212 597 83 12
Fatih Engelliler Merkezi
Hasan Halife Mahallesi Vatan Caddesi Hissedar Sokak No:13
0212 631 53 64
Umraniye Engelliler Merkezi
Atakent Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:107
0216 443 38 20