Sosyal Medyada 2 gun once Mehmet PİŞKİN isminde 37 yaşında bir insan kendi tabiriyle "Dandik bir intihar videosu" bırakıp, kendi evinde asarak hayatına son verdi.
Bu adamın iş hayatına ve ozel hayatına paylaştığı fotoğraflardan baktığınızda pek cok kişinin imreneceği bir hayat yaşamakta. İş hayatında başarılı, oldukca sosyal ve aktif bir cevresi var. Fakat yalnızlık oyle bir şey ki, en kalabalıklarda bile yapayalnızsınızdır. Bu yalnızlık yani Mehmet Pişkin' nin bu yalnızlığının cevresindekilerle ya da yaşamış oldukları ile ilgisi yok. Tamamen kişisel... Tamamen duygusal....
Kendi tabirinle dandik bir video bıraktın. Senin gibi bir adama yakıştımı? Başarılı bir iş hayatı olan bir adama dandik bir video ile hayatı sonlandırmak yakıştımı? Senin sorunun kendinle ilgiliydi ve intihar videona romantik bir hava verdin ve intiharı insanlara bir secenek gibi gosterdin. HAYIR İNTİHAR ASLA BİR SECENEK DEĞİLDİR.
Bu videoyu sosyal medyada izleyipte bir cok beğenen insan var. Sosyal medya kullanıcısı değilim. Twitter, Facebook kullanmıyorum. Ama kullansaydımda "like" linkini tıklamazdım. Bu intihar videosunun beğenilecek bir tarafı yok. Bu videoyu izlediğimde cok uzuldum. Hic tanımadığım bu kişi yani Mehmet PİŞKİN, beni de cok uzdu ve insanlık sucu işledi. Bence intihar bir insanlık sucudur. Ben Mehmet PİŞKİN' e kendi payıma duşen hakkımı helal etmiyorum. Hic bir maddi kaygısı yok, iş bulma kaygısı yok. Odtu mezunu ve nereye gitse iş kapıları ona sonuna kadar acık. Ancak icsel yalnızlığı ile başa cıkamadı. Korkum o ki intihara meyilli insanlarıda bu video harekete gecirmesin.
Sadece Mehmet PİŞKİN' e değil. Onu bu hale duşuren, onu intihar fikrini gercekleştirmeye sevk eden kişi yada kişilere de hakkımı helal etmiyorum. Bu hakkı nerede mi goruyorum. Az oncede dediğim gibi intihar bir insanlık sucudur ve bu suca direk ya da dolaylı olarak ortak olmuş kişi ya da kişilere kendi payıma duşen hakkımı helal etmiyorum.
Bir toplumda intihar varsa o toplumdaki herkesin payı vardır. Kendisini hic tanımam, bilmem. Fakat nedense kendimi dahi suclu goruyorum. Başka bir intihar olayında bu yazdığım yazıyo daha once yazsaydım belkide Mehmet PİŞKİN bu yazıyı okuyacaktı ve kim bilir belki de intihar etmeyecekti.
İntihara meyilli olan insanlar bilsinlerki intihar bir insanlık sucudur ve intihar eden insanlar gercekten cok zayıf insanlardır.İntihar etmeyi gercekten aklına koymuş insanlar varsa şu saatten sonra bence akıllarından cıkarsınlar. Gercekten intihar edeceğim diyen insan varsa ve olaki bu yazdığım yazıyı okumuşsa benimle goruşmeden intihar etmesin. Sihirli değneğim yok, dunyayı değiştiremeyeceğim gibi aklınızdaki dunyayı da değiştiremem ama en azından fikrinizin değişmesine yardımcı olabilirim.En azından icinde biraz insanlık varsa, birazcık Allah inancın varsa....
Allah kimseye kaldıramayacağı yuk vermez. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Son olarak Mehmet PİŞKİN'e inanmasa bile Yuce Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Hepinizin cuması mubarek olsun. Allah bu cuma gunu edeceğiniz duaları kabul etsin inşallah.

En derin Selam ve Saygılarımla......