Merhaba ,

Oncelikle vermiş ve vericek olduğunuz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkur ederim.

29.08.2016 tarihinde Toyo Yapı Gayrimenkul Emlakcı Beylikduzu firmasının komisyon karşılığında satmakta bulunduğu bir daire'yi satın almak istedim ve bunun icin kendileri ile iletişime gectim ve daireyi alırken hic nakit paramın olmadığını belirttim ve buna istinaden beğendiğim daire'ye tamamına kredi cıkartabiliceklerini soylediler Toyo Yapı Gayrimenkul (153.000 TL ) aylık odemelerim 1400 u aşmayan odemeler şeklinde olucak vaadin'de bulundular bu şartlarda daire'yi almayı kabul ettim işlemlere başlamak icin bana gayrimenkul komisyon sozleşmesi imzalattılar ,500 TL 'de benden kapora aldılar ve resmi olarak maaş bodromu, kimlik fotokopisini benden aldılar. Aradan 1 ay kadar gecen bir sure sonra daire'ye 120.000 TL konut kredisi cıkartmışlar ve iki ayrı bankadan ihtiyac kredileri ile toplamda 3 kredi cıkarttıklarını soylediler fakat otomatikmen odemeler 2700 ile 2800 TL arasında maaş bodromdaki net maaşımın neredeyse iki katını cıkarttılar ve bende bu gayrimenkulu bu şartlarda alamıcağımı belirttim daha sonra'da sozlememi ve kaporamın iadesini kendilerinden iade etmeleri konusunda rica ettim. Fakat iadesini yapmadılar aksine o sozleşme ile beni icra hukuk mahkemesine vermişler ve benden 153.000 TL uzerinden %6 (9500 TL Civarında) alıcı ve satıcının komisyon ucretini odememi istiyorlar. Bende icra'ya gidip itirazda bulundum sonrada tuketici hakları mahkemesinden dava actım.

1) Sozleşme'de benim imzam ve gayrimenkulu komisyon karşılığı satan firmanın imzası ve kaşesi bulunmaktadır.
2) Gercek mal sahibinin(satıcı) imzası yok ve o kişiyi hic gormedim.
3) Oncelikle bu sozleşmenin gecerliliği nedir ?
4) Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim.
5) Sozleşme ekte verilmiştir bu sozleşme ile benden para alabilirlermi ?

Bahsi Gecen Sozleşmeyi burada dır incelemenizi rica ediyorum -