19 Ağustos tarihinin her yıl "Doktorlar Gunu" olarak kutlandığı Cin'de, doktorların aslında ne kadar onemli olduklarını gozler onune seren bir olay yaşandı. Aslında Kasım 2022'de paylaşılan ancak Doktorlar Gunu nedeniyle kamuoyu ile paylaşılan olayda, bir doktorun sadece dış gorunumunu inceleyerek bir kadında beyin tumoru olduğunu tespit ettiği bildirildi. Doktorun dikkati, kadının hayatının kurtarılmasını sağladı.
Cin'de beyin cerrahlığı yapan Zhao Ming isimli bir doktor, Kasım 2022'de yemek yemek icin restorana gittiği sırada, aynı restoranda yemek yiyen bir kadına denk geldi. Kadın, sadece gorunuşu itibarıyla farklıydı. Yaşamsal fonksiyonları normal gibi gorunen kadının dudakları kalın, burnu geniş, alın kemikleri de dışa doğru cıkıktı. Ayrıca kadının parmakları da kalın ve ortalamaya kıyasla buyuktu. İşte tum bunlardan şuphelenen doktor, kadının yanına gitti ve onunla konuşmaya başladı.
"Falcı zannettim"
Kendini tanıtan Zhao Ming, kadına sağlığı ile ilgili birkac soru sordu. Bunlar "Kendini nasıl hissediyorsun?" ve "Diyabet rahatsızlığın var mı?" gibi aslında cok sıradan sorulardı. Ancak aldığı yanıtlar doktor icin yeterliydi. Kadına beyin cerrahisi uzerinde calıştığından bahseden doktor, telefon numarasını vermeyi de ihmal etmedi. Zhao Ming, olayın nasıl başladığını şu sozlerle anlattı:
Kalın dudakları ve geniş bir burnu vardı. Alın kemiği cıkıktı, parmakları kalın ve buyuktu. Bunlar buyume hormonu hipofiz adenomunun tipik semptomlarıdır. Sahip olduğu tumor kotu huyluydu. Yanlış anlaşılma ihtimaline rağmen doktorluk icgudusuyle bunu kendisine bildirmek zorunda kaldım.
Zhao Ming ile konuşana kadar beyninde tumor olduğundan bihaber olduğundan bahseden talihsiz kadın, doktoru ilk aşamada falcı zannettiğini soyledi. Daha sonra karşısındaki adama guvendiğinden bahseden hasta, aldığı tavsiyeyi uygulayıp, birkac gun sonra kontrol icin doktora gittiğini ve gercekten de beyin tumoru hastası olduğunu ifade etti. Hasta kadın, teşhis uzerine Zhao Ming'i aramış ve onu ameliyat etmesini istemiş. "Eğer o fark etmeseydi, ben asla bilemeyecektim. Gercekten hayatımı kurtardı!" diyen kadın, doktora minnet duyduğunu belirtti.
Bu arada; ameliyat edilen kadının sağlık durumu gayet iyi. O donemlerde tedavi icin sadece 5 gunluğune hastaneye yatırılan kadın, şimdilerde normal yaşantısını surduruyor. Cin'de yaşanan olay, sağlık calışanlarının hayatlarımız icin ne kadar onemli olduklarını anlamamız icin yeterli...
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma