Kocaeli Valiliği Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından yurutulmekte olan "Avrupa Birliği Proje Dongusu" eğitimlerine İl Sağlık Mudurluğu personelinin katılımı ile İzmit Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda devam edildi.
Teorik ve yazım olmak uzere 2 aşamada gercekleşen eğitimlerin birinci aşaması 20-24 Eylul tarihleri arasında gercekleştirildi. 5 gunluk eğitim sonrasında 25 kişi katılım belgesi almaya hak kazandı.
Eğitimde Kocaeli Valiliği Avrupa Birliği Projeler Koordinatoru Enver Duz ile Proje Uzmanları Unsal Gokcan, Burcu Kaya, Ciğdem Pala, Ozlem Aşcı gorev yaptı. Sinevizyon ve grup calışmaları şeklinde uygulanan eğitimde Avrupa Birliğinin tarihcesi hakkında bilgi verildi ve projelerin onemine değinildi.
AB Projeler İl Koordinatoru Enver Duz, İlimizde AB tarafından kabul edilmiş ve halen yurutulmekte olan toplam 294 proje olduğunu, bu projelerden 2sinin Sağlık Mudurluğu tarafından yurutulduğunu, eğitimlerin başladığı 2005ten bu yana Valilik, kaymakamlıklar, belediyeler, universite ve bircok sivil toplum kuruluşundan cok sayıda kişiye belge verildiğini belirtti.
İl Sağlık Mudurluğu ekibi eğitim calışmaları sırasında; acil servislerde bekleme suresinin kısaltılması, sağlıklı ve mutlu ailelerin artırılması, genetik gecişli hastalıkların azaltılması, kadınların ekonomik ve sosyal yonden guclendirilmesi ve ozurlulere yonelik olmak uzere 5 farklı konuda proje uretti.
İlimizde halen bu alanda Valilik 9, Dilovası Kaymakamlığı 1, Tubitak MAM 65, Belediyeler 19, Kocaeli Universitesi 9, Milli Eğitim Mudurluğu 183, Sanayi Odası 2, İl Ozel İdaresi 3 ve Sivil Toplum Orgutleri tarafından yapılan 8 proje bulunuyor.