Sağlık Bakanlığı Turkiye genelinde Eğitim va Araştırma Hastaneleri bunyesinde ilk defa Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde faaliyete actı.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duzenlenen torene İl Sağlık Muduru Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İl Sağlık Mudur Yard. Uzm. Dr. İbrahim Topcu, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Ahmet Yaser Muslumanoğlu, İstanbul Bilim Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Tuncay Altuğ, Bakırkoy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Zafer Cukurova katıldılar.

Torende Konuşma yapan İl Sağlık Muduru Prof.Dr.Ali İhsan Dokucu, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Turkiye genelinde 950 hastane, 50 eğitim ve araştırma hastanesi bulunmakta olup, Sağlık Bakanlığı ilk defa Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Deneysel Cerrahi Araştırma ve Beceri Geliştirme Eğitim Merkezi acmıştır. Bu merkezde yapılacak olan calışmalar deney hayvanları fare, sıcan, tavşan uzerinde olacaktır" dedi.

Deneysel Cerrahi Araştırma ve Beceri Geliştirme Eğitim Merkezi 1500 m'2 lik kapalı alanda kuruldu. İcinde iki ameliyathane, bir araştırma laboratuvarı, bir muayene odası, bir basit girişim odası, bir reanimasyon odası, bir posteratif bakım odası, fare, sıcan, tavşan uretim ve barınma odaları, yedek malzeme odası, k

Cevre ve Orman Bakanlığı onaylı Hayvan Deneyleri Yerel Etik kurulu ile Tarım ve Koy işleri Bakanlığı onaylı laboratuvarda deney hayvanları uzerinde bilimsel calışmalar ve asistan doktorların uzmanlık aşamasında hazırlayacağı tez calışmaları yapabilecek. Merkezde tıp doktorları yanısra, biyologlar, genetik muhendisleri ve doktora oğrencileri de calışma yapabilecekler.