"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" eğitimlerinin biri de Bahcecik Korfez İlkoğretim Okulu toplantı salonunda yapıldı.

"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" eğitimlerinin biri de Bahcecik Korfez İlkoğretim Okulu toplantı salonunda yapıldı. Başiskele’ye bağlı ceşitli okullarında gorev yapan 5. sınıf oğretmenlerinin katıldığı eğitimin konuşmacısı Seka Devlet Hastanesi Diyetisyeni Sevil Kardeş oldu.

Konuşmacı, eğitimde "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" ile ilgili olarak beslenmenin tanımı, dengeli ve yeterli beslenme, şişmanlık, sağlıklı diyet ve oğrencilerde obezite ile mucadelede yapılması gerekenlere değindi. Toplumun cekirdeğini oluşturan ve surekli buyume gelişme icinde olan cocukların beslenme yetersizliğinde en cok etkilenen gruplardan biri olduğu, dolayısıyla kotu beslenme alışkanlıklarının kalp hastalıkları, yuksek tansiyon ve şişmalık gibi hastalıkların temel risk faktorunu oluşturduğundan bu konuda oğretmenlerin de veliler kadar sorumluluk taşıdıklarını soyledi. Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.