Universite sınav sonuclarının acıklanmasıyla Medipol Sağlık Grubu'na bağlı İstanbul Medipol Universitesi'nin OSYM kontenjanı ile gelecek olan ilk oğrencileri netleşti.
Dunyanın Her Kıtasından Başvuru Geliyor!
Bu yıl tıp, eczacılık, diş hekimliği ve sağlık bilimleri olmak uzere 4 sağlık fakultesi ile hizmet verecek olan Medipol Universitesine bugune kadar yurt dışından onlarca başvuru yapıldı. Almanya, Yunanistan, İran, Azerbaycan, Bulgaristan, İsvicre, Afganistan gibi komşu ve yakın ulkelerin yanı sıra coğrafi olarak ulkemizden oldukca uzak olan Madagaskar, Amerika Birleşik Devletleri gibi ulkelerden de başvuru alan Medipol Universitesi, bu yoğun ilgiden oldukca memnun.
Turkiyede Eğitim ve Sağlık Turizmi 10 Yıl Sonra Buyuk Bir Sektore Donuşecek.
Yurt dışından gelen başvuruların sadece tıp fakultesine değil; diğer sağlık fakultelerine de olduğunu belirten İstanbul Medipol Universitesi rektoru Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise konuyla ilgili şoyle dedi: Universitemizin ilk yılı olması ve ustelik yurt dışına yonelik hicbir tanıtım faaliyeti yapmamamıza rağmen yurt dışından gelen yoğun talep oldukca gurur verici. Tabii biz bir sağlık grubu guvencesiyle temelleri atılmış bir universiteyiz. Hastanemizin başarısı universitemize olumlu yansıyor ve bu yurt dışından gelen talebi de arttırıyor. dedi.
Son yıllarda yapılan sağlık reformlarının yurt dışında da Turkiyedeki sağlık sektoru ve dolayısıyla sağlık eğitimi algısını da yukselttiğini belirten Aydın: Turkiyede hastanelerdeki uzun kuyrukların, kotu şartların yaşandığı gunler geride kaldı. Buna paralel olarak sağlık hizmeti ve eğitim kalitesi yukseliş gosterdi. Bu durum ulkemizde de olduğu gibi yurt dışında da fark ediliyor. Hep birlikte goreceğiz bugun Turkiyede bir kıvılcım olan eğitim ve sağlık turizmi 10 yıl sonra buyuk bir sektore donuşecek. Buyuk kitleler bize de tıpkı Avrupaya, Amerikaya olduğu gibi eğitim ve sağlık hizmeti almaya gelecekler. dedi.
Prof. Dr. Sabahattin Aydın Hakkında:
1959 yılında Bolu-Goynuk'te doğan Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul Universitesi Tıp Fakultesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Trakya Universitesi Tıp Fakultesi, Geyve Devlet Hastanesi, Erzincan Asker Hastanesi, Yuzuncu Yıl Universitesi Tıp Fakultesinde gorev yaptı. İstanbul Buyukşehir Belediyesi Sağlık İşleri Mudurluğu, Sağlık Bakanlığı musteşar yardımcılığı ve Sağlıkta Donuşum Programı'nın koordinatorluğu yaptı. Dunya Bankası ve Dunya Sağlık Orgutu ile ilişkilerde oncu rol oynadı. Dunya Sağlık Orgutu Avrupa Bolgesi Bolgesel Calışma Grubu'nda gorev aldı. Dunya Sağlık Orgutu İcra Kurulu uyeliğine secilerek 2009 yılına kadar bu gorevi yuruttu. 2010 yılında İstanbul Medipol Universitesi Kurucu Rektoru olarak gorevlendirildi.
Sağlıkta Donuşum Programı Koordinatorluğunden
İletişim Bilgileri: İstanbul Medipol Universitesi