Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Yazıcı, Sağlıkta Tam Gun Yasası'nın, Şubat 2011'de universitelerde uygulanmaya başladığında zararların daha da belirgin olacağına dikkat cekti.
Romatoloji Eğitim Araştırma Derneği (READ) Başkanı Prof. Dr. Hasan Yazıcı, tam gun uygulamasının, zaten kotu olan sağlık sistemini daha da kotuleştirdiğini ileri surerek, ''Uygulamanın temelinde işi hemen kestirmeden yapma, merkeziyetci, bireye az guvenen, bencil ve tekduzeci kolaycılığımız var'' dedi.
Prof. Dr. Yazıcı, Turkiye'nin sağlık hizmetlerinin ve hekimlik mesleğinin giderek artan sorunları olduğunu vurgulayarak, romatolojinin de bundan payını aldığını kaydetti. Sağlık sektorundeki tam gun yasasının bu kotuye gidişi hızlandırdığını one surdu.
Prof. Dr. Yazıcı, tam gun uygulamasına karşı olmadıklarını, ancak yanlış uygulamalar yapıldığını belirterek şoyle devam etti; ''Ozellikle 'performans' duzeni cok sorunludur. Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerdeki guncel uygulaması ne halk ne de hekim sağlığına iyi gelmiştir.
Şubat 2011 tarihinden itibaren universitelerde de uygulandığında zararlar daha da belirgin olacaktır. Kamuoyunun ve basının unuttuğuysa tam gun calışma uygulaması, tıp fakulteleriyle sınırlı değildir.
Tıp fakultesi dışındaki hocalara acaba nasıl bir performans değerlendirmesi duzenlenecektir? Tam gun uygulaması, zaten kotu olan sağlık sistemimizi daha da kotuleştirmektedir. Uygulamanın temelinde işi hemen kestirmeden yapma, merkeziyetci, bireye az guvenen, bencil ve tekduzeci kolaycılığımız var. Universiteler ve sağlık sektoru bakımından ulke bir felakete gidiyor. Bıcak parasının satır parasına doneceğinden cekiniyorum'' dedi.