Milli Eğitim Bakanlığı ,Sağlık Bakanlığı ve Cocuk Endokronolojisi ve Diyabet Derneğiyle ortaklaşa yuruteceği proje kapsamında okullarda şeker hastası cocuklar icin ozel uygulamalar başlatacak.
MEB, Sağlık Bakanlığı ve Cocuk Endokronolojisi ve Diyabet Derneği arasında "Okullarda Diyabet Eğitim Programı" protokolu imzalandı. Protokolle, oğretmenlerin cocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli cocukların okulda bakımı konularında eğitilmesi yoluyla, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amaclanıyor.
Bu kapsamında yurutulecek faaliyetler 2010-2011 oğretim yılı başından itibaren 3 oğretim yılı boyunca devam edecek. Taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde program uygun gorulecek sure kadar uzatılacak.
MEB'e bağlı tum ozel ve resmi orgun ve yaygın eğitim kurumlarındaki oğretmen, oğrenci ve velileri, cocuklarda diyabetin erken tanısı ve okulda diyabetli oğrencilerin bakımı konularındaki yeterliliklerini geliştirme calışmalarını ilişkin afiş, broşur ve okulda diyabet bakımı rehberi gibi eğitim materyalleri hazırlandı.
Bu doğrultuda, "Cocuklarda Diyabet" bulgularına dikkat ceken afiş butun okullara asılacak, "Oğrencim ve Diyabet" isimli broşur tum okullara elektronik ortamda gonderilerek oğretmenlere ulaştırılacak. Eğitim amacıyla hazırlanacak film butun okullara dağıtılacak ve oğretmenlere yonelik "Cocuklarda Diyabet" konulu eğitim verilecek.