Tıp oğrencilerine %100 burs, sağlık bilimleri fakultesi'ne %100 İş garantisi sağlayan Medipol Universitesi, ombudsmanlık sistemiyle de universite işleyişinde şeffaflıkta bir ilke imza atıyor.

Uzun yıllardır sağlık alanında onemli işlere imza atan Medipol Sağlık Grubu, sağlıktaki deneyimini ve başarısını eğitime taşıyor.

Medipol Sağlık Grubu’nun koklu hizmet ve tecrubesinden ilham alarak guclu, deneyimli bir akademik ve idari kadroyla hizmet verecek olan İstanbul Medipol Universitesi, bu yıl eğitime başlıyor.

Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından toplumsal sorunlara ve onceliklere duyarlı, aklı ve bilimselliği yaşam tarzı haline getirmiş kişileri ozgur bir ortamda yetiştirmek; toplumun ihtiyacı olan bilgiyi ureterek ve uygulayarak tum insanlığın yararına sunmak uzere kurulan İstanbul Medipol Universitesi’nin kurucu rektoru Prof. Dr. Sabahattin Aydın.

2010- 2011 Oğrenim Yılı’nda Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakulteleri olmak uzere 4 fakultesi ve 48 personeliyle hizmet verecek olan İstanbul Medipol Universitesi, bu yıl eğitime 360 oğrenciyle başlayacak.

Turkiye’de ilk kez universite işleyişinde “Şeffaflık Sistemi: Ombudsmanlık”

1983’teki universite reformundan sonra İspanya universitelerinde ortaya cıkan “Ombudsmanlık”’ Turk universitelerinde ilk kez İstanbul Medipol Universitesi’nde yururluğe giriyor. Universite mensuplarının haklarını savunmasında, şikayetlerini bildirmelerinde ve onerilerini iletmelerinde etkin bir yol olan Ombudsmanlık sistemi akademik gelişimin etik cerceve icinde surdurulmesini sağlıyor.

Universite ombudsmanı, Universite Etik Kurulu gorevlerini aşan durumlarda, universite topluluğundaki haklarının yeterince verilmediğini duşunen, mağdur edildiğine inanan, sunulan akademik ozgurluğu yeterli bulmayan, bazı durumlara karşı bildirimde bulunmak isteyen veya sadece tavsiye talebinde bulunan kimselerin şikayetini dinliyor, onerilerini alıyor ve taraflarla goruşmeler yapıyor.

Ombudsman, tarafların goruşlerini ayrı ayrı aldıktan ve konuyu yeterince araştırdıktan sonra universite catısı altında kabul edilebilir bir cozumde karar kılıyor ve cozumun takipcisi oluyor.

Universite mensuplarının gosterdiği adaylar arasından mutevelli heyetinin sectiği ombudsman, ayrıca universite dışından gelen eleştiri ve iddiaları da soruşturabiliyor.

Universite catısı altındaki her bireyin hak ve ozgurluğunu koruyacak, gerekli durumlarda bunun savunulması sorumluluğunu taşıyacak, universitenin yuruttuğu programların kalitesini arttıracak ve sorunlara adil ve cozumcu bir yaklaşım getirecek olan Ombudsmanlık sistemini ilk yılı itibariyle yururluğe koyan Medipol Universitesi, universite işleyişinde şeffaflıkta bir ilke imza atıyor.

%100 Burs İmkÂnı ve İş Garantisi

İstanbul Medipol Universitesi, ilk yılından başlamak uzere oğrencilere eğitim kolaylıkları sağlıyor. Bu yıl OSYM’de 30 oğrenci kontenjanı olan Tıp Fakultesi’ne kayıt hakkı kazanan oğrencilere %100 burs olanağı sağlayan İstanbul Medipol Universitesi, eğitimde fırsat eşitliğinin oncusu.

Bir sağlık grubu catısı altında olan İstanbul Medipol Universitesi, oğrencilere eğitimlerinin ardından iş imkÂnı da sağlıyor. Sağlık Bilimleri Fakultesi altında hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik ile sağlık yonetimi programlarında eğitim alan tum oğrencilere istihdam garantisi veriyor.

Eğitim İcin Donanımlı Bir Alt Yapı

Yakın zamanda hizmete acılması planlanan Bağcılar’daki sağlık ussu konumundaki hastanesi başta olmak uzere oğrencilere eğitim icin donanımlı bir alt yapı hizmeti sunacak olan Medipol Sağlık Grubu, uygulamalı eğitime buyuk onem veriyor ve bunu sağlayacak yatırımlardan kacınmıyor. Şu anda lisans eğitimine oğrenci kabul eden programlarında oğrencilerin uygulamalı eğitim goreceği cok bircok laboratuvar bulunuyor. Ayrıca grubun eğitim hastanelerinde sağlık alanında tum programlarda birinci sınıftan itibaren uygulama ve staj olanağı sunuyor.

Yerleşim Avantajları

İstanbul Medipol Universitesi, şu anda İstanbul’un kalbinde, tarihi yarımadada kentin her yerinden ulaşım kolaylığı olan merkezi konumda bir “Kent Universitesi” olarak Unkapanı Yerleşkesi ile yola koyulmakla birlikte onumuzdeki yıllarda Kavacık Yerleşkesi’nde yukselen tesisleri ile bir eğitim kenti olma calışmalarını hızla yurutuyor. Unkapanı’nda tarihin birikiminden guc alan ivme, Kavacık’ta bir universite kentinin fitilini ateşlemiştir. Yakın bir zamanda 250 donumluk bir alanda, otoyola komşu, ormanla ic ice olan kampus tesisleri hizmete acılacaktır.

Prof. Dr. Sabahattin Aydın Hakkında

1959 yılında Bolu-Goynuk'te doğan Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul Universitesi Tıp Fakultesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Trakya Universitesi Tıp Fakultesi, Geyve Devlet Hastanesi, Erzincan Asker Hastanesi, Yuzuncu Yıl Universitesi Tıp Fakultesi’nde gorev yaptı. İstanbul Buyukşehir Belediyesi Sağlık İşleri Mudurluğu, Sağlık Bakanlığı musteşar yardımcılığı ve Sağlıkta Donuşum Programı'nın koordinatorluğu yaptı. Dunya Bankası ve Dunya Sağlık Orgutu ile ilişkilerde oncu rol oynadı. Dunya Sağlık Orgutu Avrupa Bolgesi Bolgesel Calışma Grubu'nda gorev aldı. Dunya Sağlık Orgutu İcra Kurulu uyeliğine secilerek 2009 yılına kadar bu gorevi yuruttu. 2010 yılında İstanbul Medipol Universitesi Kurucu Rektoru olarak gorevlendirildi.