Konya' da lazerle bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı.

10 dakika suren operasyonla, hastanın 3-5 gunluk istirahatla normal hayatına kaldığı yerden devam ettiği bildirildi.

Ozel Farabi Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Cicek, bel fıtığında cerrahi tedavinin en son care olduğunu soyledi. Bel fıtığı hastalığında izlenen tedavi sureci hakkında bilgi veren Op. Dr. Onur Cicek, "Once ilaclar recete edilerek, ağrılar hafifletilir. Hastanın şikayeti devam ediyorsa bu sefer fizik, tedavi ve rehabilitasyon bolumune yonlendirilir. Hala derde derman olunamadıysa lazerle bel fıtığına cozum arıyoruz." şeklinde konuştu.

Hasta Birkac Saat İcinde Taburcu Ediliyor

Lazerli operasyon sırasında uygulanan tedavi aşamalarını anlatan Dr. Cicek, "Genel anestezi yapılmadan sadece işlem bolgesi uyuşturularak yapılır. Hasta uyanık olduğu icin monitorden yapılan işlemi rahatlıkla gorebilir. Hasta yuzustu yatırılır. Rontgen cihazı altında capı 1 milimetre olan iğnenin icersinden lazer kablosu gecirilir ve sağlıksız bolgeye sadece 10 dakika uygulanır. İşlem bittikten birkac saat sonra hasta taburcu edilir. 3–5 gunluk yatak istirahati suresince alması gereken ilacları recete ederiz. İstirahat suresinden sonra hasta rahatlıkla işine donebilir." diye konuştu. Cicek, lazerli işlemi her yaştaki hastaya rahatlıkla tavsiye ettiklerini de sozlerine ekledi.

16 Yılık Rahatsızlığı Farabi'de Sonlandı

16 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı bulunan 34 yaşındaki Ahmet Akcapan, Ozel Farabi Hastanesi'nde yapılan lazerli yontemle yapılan ameliyat hakkında goruşlerini dile getirdi. Ankara'da ikamet ettiğini ve internette yaptığı bir araştırma sonucunda Ozel Farabi Hastanesi'ne başvurduğunu ifade eden Akcapan, "Burada bana da lazer tedavisi yapıldı. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Doktorumun da soylediği gibi 5-6 gun icerisinde kendimi daha iyi hissedeceğimi umut ediyorum" dedi.